Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

"Όσο υπάρχουν αρνητές της Ενότητας, θα υπάρχουν αρνητές της Γενοκτονίας" ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Σ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Σ.
Αρ. Πρωτ.: 14186 / 30.04.2017
«Όσο υπάρχουν αρνητές της ενότητας,  Θα υπάρχουν αρνητές της Γενοκτονίας»
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με οδηγό την σχεδόν μισού αιώνα ιστορική της διαδρομή, αλλά και έχοντας πλήρη συναίσθηση κι επίγνωση, όχι μόνο της κρισιμότητας των στιγμών, αλλά και της άκρατης βούλησης της λαϊκής βάσης του ποντιακού χώρου, για μία ακόμη φορά, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την πραγματοποίηση μιας  ΚΟΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στις 19 Μαΐου, στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (κατά πλειοψηφία), αρνήθηκε και πάλι την πρότασή μας.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Σ., αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις προσχηματικές δικαιολογίες των αρνητών της κοινής παρουσίας ΟΛΩΝ των Ποντίων, έστω για μία ημέρα τον χρόνο,  σε μια κοινή εκδήλωση στην μνήμη της Γενοκτονίας των προγόνων μας.
Αφήνουμε στην κρίση της κοινής γνώμης, όσους επιμένουν να εστιάζουν σε ψευδεπίγραφα διλήμματα, με διχαστικό πνεύμα, προφανώς, λόγω της αδυναμίας τους να ξεφύγουν από αγκυλώσεις και κακές πρακτικές του παρελθόντος.
Ειδικότερα, θεωρούμε βέβαιο ότι οι απανταχού Πόντιοι αντιλαμβάνονταιότι η αμετροεπής στάση της ηγεσίας της Π.Ο.Ε. δεν εξυπηρετεί μόνο όσους έχουν βασίσει την θεσμική τους υπόσταση στον διχασμό και στην μισαλλοδοξία, αλλά και όσους έχουν επενδύσει στην στρατηγική του «διαίρει και βασίλευε», επιθυμώντας έναν ποντιακό χώρο αδύναμο κι αναποτελεσματικό.
Ως Π.Ο.Π.Σ., δημοσιοποιούμε το πλήρες κείμενο της πρότασής μας προς την Π.Ο.Ε. (δείτε εδώ) και καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, Πόντιους και μη, να εστιάσουν στο μήνυμα της 19ης Μαΐου και να αφήσουν τους αρνητές της Γενοκτονίας και τους αρνητές της κοινής εκδήλωσης στο περιθώριο.
Μετά την οριστική αρνητική απάντηση της Π.Ο.Ε., προχωρούμε στην υλοποίηση των σχεδιασμένων εκδηλώσεών μας, οι οποίες θα κορυφωθούν -όπως και πέρσι- με την Υποστολή της Σημαίας, από άγημα Ποντίων, σε συνεργασία με το Γ’ Σ.Σ., στον Λευκό Πύργο.
Σύντομα, θα υπάρξει ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Σ.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστίνα Σαχινίδου     Κων/νος Σαμουρκασίδης     Χρήστος Γεωργιάδης