Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Συρία. Ο Συριακός Στρατός υποχώρησε από την Παλμύρα

Δαμασκός, 12 Δεκεμβρίου 2016

Photo: AP Hassan Ammar
Τη στιγμή που τα βλέμματα όλων βρίσκονται στο Χαλέπι, όπου από μέρα σε μέρα αναμένεται η πλήρης απελευθέρωσή του από τον ΙΣΙΣ, δυνάμεις των τρομοκρατών επιτέθηκαν και ανακατέλαβαν την Παλμύρα, πόλη γνωστή για τις αρχαιότητες - μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Κυβερνήτης της Χολμς, Ταλιάλ αλ Μπαραζί ανακοίνωσε σε ραδιοσταθμό ότι οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού, αντιμετωπίζοντας υπέρτερες δυνάμεις των τρομοκρατών, αναγκάσθηκαν προσωρινά να υποχωρήσουν. Βέβαια κατά την αποχώρησή του ο Συριακός Σταθμός εκκένωσε την πόλη από το 80% των αμάχων κατοίκων της.

Ο Μπαραζί, εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τους εναπομείναντες αμάχους στην Παλμύρα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον ΙΣΙΣ ως ζωντανή ασπίδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές μάχες μεταξύ του Συριακού Στρατού, δυνάμεων αυτοάμυνας και των τρομοκρατών και δεν υπάρχει κίνδυνος διείσδυσης προς την Χόλμς (διοικητικό κέντρο της επαρχίας). Ο Μπαραζί χαρακτήρισε τη νίκη των τρομοκρατών πρόσκαιρη.

Ο ΙΣΙΣ ξεκίνησε την επίθεση την Παρασκευή ρίχνοντας στη μάχη 5 χιλιάδες άνδρες που μεταφέρθηκαν στην Παλμύρα από τη Ράκα, τη Ντερ Ελ Ζορ και το γειτονικό Ιράκ. Οι τρομοκράτες συνάντησαν την αντίδραση του Συριακού στρατού και έχουν τεράστιες απώλειες δεχόμενοι και αεροπορικά χτυπήματα από τη Συριακή αλλά και τη Ρωσική αεροπορία. Εκτός της Παλμύρας, στόχος των τρομοκρατών ήταν και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, καθώς και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στα περίχωρα της πόλης, που όμως δεν κατάφεραν να τα καταλάβουν.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Παλμύρα ελευθερώθηκε από τον ΙΣΙΣ στις 27 Μαρτίου του 2016.

BSGREEKS.BLOGSPOT.GR
με πληροφορίες από tass.ru