Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Άβολα ερωτήματα.

Γράφει ο Περίεργος

Τραγικά τα όσα συνέβησαν χθες στην Άγκυρα με τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέυ Κάρλοφ. Μια δολοφονία που πέρα από το κίνητρο, δημιουργεί και μια σειρά ερωτηματικών για τον τρόπο λειτουργίας των αρχών ασφαλείας στη γείτονα.

Ο Αντρέυ Κάρλοφ, δολοφονήθηκε χθες 19 Δεκεμβρίου αργά, κατά τη διάρκεια εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας με το γενικό τίτλο "Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων".

Σε περίμετρο 50 μέτρων από το κτίριο όπου πραγματοποιούνταν η έκθεση, βρίσκονται οι Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Αυστρίας, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ρωσική Εμπορική αποστολή, το Γραφείο του γενικού Εισαγγελεά του αναθεωρητικού δικαστηρίου. Το κτίριο Τέχνης και Πολιτισμού βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Ατατούρκ απ' όπου διέρχεται καθημερινά για να πάει στο γραφείο του ο Τούρκος Πρωθυπουργός! Λογικά λοιπόν, μιλάμε για μια από τις πλέον (θεωρητικά τουλάχιστον) φρουρούμενες και ασφαλείς περιοχές.

Και όμως έφτασε μια αστυνομική ταυτότητα, για να καταρρεύσουν τα μέτρα ασφάλειας. Φυσικά και δημιουργείται το ερώτημα: Ο δολοφόνος ήταν εν ενεργεία αξιωματικός της Τουρκικής Αστυνομίας; ή απότακτος όπως ισχυρίζονται Τούρκοι επίσημοι; Η λογική λέει σαφώς, ότι ο δολοφόνος, Μεβλούτ Μερτ Αλτιντας, ήταν εν ενεργεία αξιωματικός της τουρκικής Αστυνομίας και ίσως και μέλος της ομάδας "Ασφάλειας Προσωπικοτήτων" που κάλυπτε τον Ρώσο Πρέσβη. Διαφορετικά, είναι αδύνατο να υπάρξει εξήγηση της θέσης (πίσω από τον Ρώσο Πρέσβη) στην οποία βρέθηκε. Λογικά τα μέλη της ομάδας που καλύπταν το Ρώσο Πρέσβη, γνωρίζονταν μεταξύ τους. Εκτός πια και αν δε λειτουργεί τίποτα πλέον στην Τουρκία. Αυτό είναι δύσκολο να το δεχθούμε.

Η τουρκική Αστυνομία, έδρασε άμεσα και προχώρησε στην άμεση εκκένωση του χώρου από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Έμεινε λοιπόν στο χώρο ένας και μόνο ένας οπλισμένος με πιστόλι άντρας. Και εδώ τίθεται το δεύτερο ερώτημα. Γιατί οι αρχές Ασφαλείας, επέλεξαν να τον εκτελέσουν στην ουσία, ενώ ίσως και λογικά θα μπορούσαν να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν ζωντανό; Μήπως γιατί οι νεκροί δε μιλάνε;

Το τρίτο τέλος ερώτημα αφορά τις συνέπειες που θα πρέπει να έχει η Τουρκία. Μια Τουρκία που απέτυχε να προστατεύσει Διπλωμάτη διαπιστευμένο στο έδαφός της.

Δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις Ρώσων και Τούρκων επισήμων και πολιτικών. Αυτές ίσως θα πρέπει να τις αντιπαραθέσουμε με αυτές που κάναν οι ίδιοι (όχι άλλοι), πέρυσι μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους. Προβοκάτσια; Από ποιόν και γιατί;

Απλά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν και δυστυχώς ο μοναδικός που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις, είναι νεκρός.

BSGREEKS.BLOGSPOT.GR