Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. 39 οι νεκροί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 01 IANOYARIOY 2017
Ήταν λίγο πρίν τις 01:30 (12:30 ώρα Ελλάδας), όταν οπλοφόρος εισέβαλε στο Διεθνές Νυχτερινό Κέντρο Ρέινα στο Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης και άρχισε να γαζώνει με καλάσνικοφ τους θαμώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας "τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών και 16 ξένοι, ενώ 69 τραυματίσθηκαν.

Νωρίτερα, ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν ανακοίνωσε, ότι ό οπλοφόρος σκότωσε έναν αστυνομικό και ένα πολίτη στην είσοδο του Ρέινα δίπλα στο Βόσπορο, πριν αρχίσει να γαζώνει τους ανυποψίαστους θαμώνες που γιόρταζαν το Νέο Έτος.

Σύμφωνα με μάρτυρες τουλάχιστον 600 άτομα διασκέδαζαν στο νυκτερινό κέντρο, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι. Πολλοί θαμώνες στην προσπάθεια τους να σωθούν έπεσαν στο Βόσπορο.

Ο ρεπόρτερ του СNN που βρέθηκε επιτόπου, ανέφερε ότι πάνω από 60 ασθενοφόρα βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης στην περιοχή Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο οπλοφόρος ήταν ντυμένος 'Αη Βασίλης.

Μεταξύ των πρώτων που καταδίκασαν την επίθεση η Επίτροπος Εξωτερικών της Ε.Ε. Φεντερίκα Μοντερίνι διαμέσου του twitter αλλά και ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

BSGREEKS.BLOGSPOT.GR