Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρωσία θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για τον νότιο αγωγό με την Τουρκία, εντός του Οκτωβρίου.

ΡΩΣΙΑ, ΜΟΣΧΑ, 11.09.2016

Η Ρωσία φαίνεται διατεθειμένη να υπογράψει συμφωνία για τον νότιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αεριου, με την Τουρκία, εντός του Οκτωβρίου. Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα δηλώσεων του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξάντερ Νόβακ, στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρώυτερς.

"Η διακυβερνητική συμφωνία και ο οδικός χάρτης, έχουν επί του παρόντος επανεκινήσει, η διαδικασία συμφωνίας επί του τελικού κειμένου, ειναι σε εξέλιξη. Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε υπογραφή τον Οκτώβριο.", δήλωσε ο Νόβακ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ρία νόβοστι.


Η διαδικασία συνομιλιών για τον αγωγό είχε παγώσει μετά την κατάρριψη του ρωσικού Μιγκ, αλλά φαίνεται ότι η διαδικασία αποκαταστασης των σχέσεων προχωρά με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.


Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης του με τον Πρόεδρο Πούτιν τον Αύγουστο στην Αγία Πετρούπολη, είχε αναφερθεί στον αγωγό, χαρακτηρίζοντάς τον έργο άμεσης προτεραιότητας.


Νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου η GAZPROM, φορέας υλοποίσης του έργου, είχε ανακοινώσει ότι έλαβε τις πρώτες κανονιστικές εγκρίσεις από την Τουρκία, που επιτρέπουν στο έργο να περάσει στο στάδιο της υλοποίησής του.



BLACK SEA NEWS  bsgreeks.blogspot.gr