Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ: Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις σε εδάφη άλλων χωρών

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΓΚΥΡΑ, 19 ΣΕΠ 2016

Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις σε εδάφη άλλων χωρών και η επιχείρηση που πραγματοποιεί πέραν των συνόρων της βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοάμυνας, είπε ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Χουλουσι Ακάρ.

«Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που είχε αναβληθεί για λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, είναι εξαιρετικής σημασίας για την ασφάλεια και την ειρήνη των συνόρων μας, για τους λαούς των γειτόνων μας και για το έθνος μας. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Τουρκική Δημοκρατία, δεν έχουν βλέψεις σε οποιαδήποτε εδάφη άλλων χωρών», είπε ο Στρατηγός Ακάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ημέρα των βετεράνων.

Ο Ακάρ τόνισε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός επωφελείται από την ευρείας κλίμακας «εκκαθάριση από τους προδότες» που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Οι τούρκοι στρατιωτικοί εκτελούν επιτυχώς κάθε καθήκον που τους ανατίθεται και γίνονται όλο και πιο δυνατοί επειδή οι προδότες έχουν εκκαθαρισθεί από το στρατό», είπε ο Ακάρ.


Ανακοίνωσε επίσης, ότι ο αγώνας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις θα συνεχισθεί με «αρμονία και συντονισμό» μεταξύ της στρατοχωροφυλακής, της αστυνομίας και των εθνοφρουρών «μέχρι και ο τελευταίος τρομοκράτης να εκκαθαρισθεί από την Τουρκία».

Πηγή: HURRIYET

BLACK SEA NEWS  bsgreeks.blogspot.gr