Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσικές εκλογές 2016

ΡΩΣΙΑ, ΜΟΣΧΑ, 17 ΣΕΠ 2016

Η προεκλογική εκστρατεία των πάνω από 100 κομμάτων, ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα είναι η μέρα της σιωπής πριν την ψηφοφορία της Κυριακής όπου οι Ρώσοι θα κληθούν να εκλέξουν τους 450 Βουλευτές της Κρατικής Δούμα, του Ανώτερου Νομοθετικού Οργάνου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

O Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμήρ Πούτιν αφού αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι είχαν ισότιμη μεταχείριση, κάλεσε τους ρώσους πολίτες να σκεφθούν και να ψηφίσουν με υπευθυνότητα. Τους κάλεσε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάνοντας ελεύθερα την επιλογή τους.

"Κάντε την επιλογή σας και ψηφίστε για τη Ρωσία", ήταν το μήνυμα με το οποίο ο Πρόεδρος της Ρωσίας ολοκλήρωσε το τηελεοπτικό του διάγγελμα.

Επί του πρακταίου, η εκτίμηση είναι ότι δεν αναμένονται συγκλονιστικές μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό της Ρωσίας. Έτσι, και με βάση της δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΣΊΑ του Προέδρου Πούτιν αναμένεται να κερδίσει άνετα της αυριανές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις πρόθεσεις ψήφου δίνουν:

1. ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΣΙΑ  (ΠΟΥΤΙΝ)    39 - 41%
2. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ (ΖΙΡΙΝΟΦΣΚΙ) 10 - 11%
3. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  9 - 10%
4. Μάχη για την υπέρβαση του ορίου του 5% και την είσοδό του στην Κρατική Δούμα, αναμένεται να δώσει το κόμμα "Δίκαια Ρωσία" (ΣΕΡΓΚΕΙ ΜΙΡΟΝΟΦ), 4,9 - 5,3%

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστο της τάξεως του 15% δηλώνει ότι θα απέχει της ψηφοφρίας, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 15%.

Ρωσικές Εκλογές και στην Ελλάδα

Και στην Ελλάδα οι ρώσοι πολίτες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τέσσερα εκλογικά κέντρα, ανάλογα με την περιοχή διαμονής τους.
Στη Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη επί της Οδού Δημοσθένους 5.

BLACK SEA NEWS  bsgreeks.blogspot.gr