Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Κριμαία. Ιστορική η αυριανή ημέρα για τον Ελληνισμό.

ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ, 09 Ιουλίου 17:00

Αυτή τη στιγμή, παρουσία του Προέδρου της Ιβάν Σαββίδη,  βρίσκεται σε εξέλιξη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Εθνικο-Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιείται στα γραφεία της Περιφερειακής Εθνικό - Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας "ΤΑΥΡΙΔΑ", στη Συμφερούπολη.

Τη Συνεδρίαση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης. 

Χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι η Συνεδρίαση του Συμβουλίου πραγματοποιείται την παραμονή ενός πολύ σημαντικού γεγονότος - των αποκαλυπτηρίων στη Σεβαστούπολη Μνημείου για την Ελληνική Λεγεώνα του Αυτοκράτορα Νικολάου Ι.

Ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα ιστορική για τον Ελληνισμό. "Έχουμε τι να συζητήσουμε, γι αυτό και είμαι χαρούμενος για τη συνάντησή μας, αλλά και για το διάλογο που θα ακολουθήσει" .

Χαιρετισμό προς το Συμβούλιο, απηύθηνε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κρατικής επιτροπής για τις διεθνικές σχέσεις και τους εκτοπισμένους πολίτες, Γιούρι Κοσμίνιν.

Ο κ. Κοσμίνιν υπογράμμεσε τη σοβαρότητα της υλοποιούμενης δραστηριότητας της Εθνικο - Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας και ειδικότερα του Προέδρου της Ιβάν Σαββίδη. 


"Είμαστε περήφανοι για την πραγματοποίηση το Μάιο αυτού του έτους στη Γιάλτα, του 1ου Πανρωσικού Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού Νεολαίας "Φάρος της Κριμαίας", και εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι το Φεστιβάλ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χάρη στη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη", - είπε ο Κοσμίνιν.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κριμαίας, ο κ. Κοσμίνιν, παρέδωσε ευχαριστήριο έπαινο στον Ιβάν Σαββίδη.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από agoor.ru