Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Επιστολή Ιβάν Σαββίδη στον Αλέξη Τσίπρα για την θέση του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

 ΡΟΣΤΟΦ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝ, ΡΩΣΙΑ, 18 Ιουλίου

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Πρόεδρος των Ελλήνων της
Ρωσίας, κ. Ιβάν Σαββίδης, με αφορμή την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.




"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Εκ μέρους των χιλιάδων Ελλήνων της Διασποράς της Ρωσίας θα ήθελα να εκφράσω την αναγνώρισή μας για την προσκλήση των ηγετών των κορυφαίων παγκοσμίως δυνάμεων, που εκφράσθηκε από εσας κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης και τη συνεργασία με το ρωσικό κράτος. 
Πιστεύουμε ότι είναι η θέση αρχής της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της συνεργασίας με τη Ρωσία. Μια που οι χώρες μας, εδώ και αιώνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους με ιστορικούς, πνευματικούς οικονομικούς δεσμούς. 
Πέραν αυτού, η Ρωσία, παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς, εξακολουθεί να κατέχει θέση-κλειδί στο παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επίλυση των παγκόσμιων κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στη Συρία. 
Μόνο μαζί, συνενώνοντας τις υγιείς δυνάμεις του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, μπορούμε να προστατεύσουμε την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων και να τελειώσουμε για πάντα την απειλή της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. 
Εμείς - οι Έλληνες της Ρωσίας θα εέμαστε πάντοτε στην πλευρά της εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης συνεργασίας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

Μετά Τιμής
εκ μέρους της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας
Ο Πρόεδρος της Εθνικο-πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας
Ιβάν Σαββίδης"


bsgreeks.blogspot.gr