Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ποντιακός χώρος ... ήταν ένα μικρό καράβι που το έλεγαν ΕΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 31 Ιουλίου 2016

Άλλη μια προσπάθεια συνεννόησης οδηγήθηκε στο πουθενά λόγω της αδιαλλαξίας της ΔΙΣΥΠΕ. 
Ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ, κ. Γιώργος Παρχαρίδης
Κωμικοτραγικά τα όσα συνέβησαν και χθες στην συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών με το ΔΙΣΥΠΕ στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου θεωρητικά θα έπρεπε να συζητηθούν οι αλλαγές στο Καταστατικό του.

Η συζήτηση κόλλησε στο θέμα εκλογής ή όχι Προεδρεύοντος της συνάντησης και δεν μπήκε καν στην ουσία του θέματος. Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών ανάλωσαν τεσσεράμισυ ώρες στη συζήτηση του ανούσιου τυπικού θέματος της εκλογής Προεδρέυοντος στη συνάντηση και δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε καν σε αυτό.

Ανεστης Οσιπίδης, πρόεδρος Ομ. Ευρώπης
Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ανέστης Οσιπίδης (μέλος της ΔΙΣΥΠΕ)πρότεινε, για τον καλύτερο συντονισμό της συζήτησης να εκλεγεί προεδρεύων της συζήτησης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας πρότεινε ως προεδρεύοντα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αυστραλίας "τιμητικά, μια που είναι αυτός που έρχεται από πιο μακριά".

Την πρόταση για εκλογή προεδρεύοντος αρνήθηκαν πεισματικά οι εκπρόσωποι της ΔΙΣΥΠΕ και ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Παρχαρίδης. Γιατί;;;  Τι θα ενοχλούσε η εκλογή ενός Προεδρεύοντος;;;

Ακούστηκαν σύμφωνα με παρόντες εκφράσεις προσβλητικές προς τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, έτσι μετά από τέσσερις και μισύ ώρα ανούσιας συζήτησης και αντεγκλήσεων ο Πρόεδρος της Ευρώπης κ. Ανέστης Οσιπίδης αποχώρησε από την αίθουσα για να ακολουθήσουν και άλλοι και να διακοπεί οριστικά η συνάντηση.

Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο ρόλος των Βαρυφιμιάδη και Μεντεσίδου στον τορπιλισμό της προσπάθειας, ενώ διαλλακτικότερος εμφανίσθηκε ο κ. Χ. Αντωνιάδης.

Επισημαίνουμε ότι για της 6 Αυγούστου, έχει προγραμματισθεί έκτακτο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ, στο οποίο θα συμμετάσχει πλέον μόνο η ΠΟΕ!

Το ερώτημα βέβαια είναι, όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα απλά και αυτονόητα, πως μπορούμε να περιμένουμε να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε άλλο. Είναι δυστυχώς ΑΣΤΕΙΟ, αυτό που συμβαίνει για άλλη μια φορά.

bsgreeks.blogspot.gr