Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πιθανή αποβολή ολόκληρης της Ολυμπιακής Ομάδας της Ρωσίας από την Ολυμπιάδα στο Ρίο

ΛΩΖΑΝΗ, 24 Ιουλίου 2016

Συνεδριάζει σε λίγο στην Λωζάνη της Ελβετίας η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που θα λάβει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη διαρεύσει στον τύπο, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, θα αποφασίσει την αποβολή 387 ρώσων αθλητών, ολόκληρης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας από την Ολυμπιάδα του Ρίο που ξεκινάει στις 5 Αυγούστου. Αυτή είναι η πρόταση της WADA προς τη ΔΟΕ που θα γίνει αποδεκτή. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, φαίνεται να θέλει να εξεταστεί το ζήτημα των δικαιωμάτων ξεχωριστά αθλητών, γράφει σήμερα η βρετανική The Mail on Sunday (Κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail).

Τα πρόσωπα κλειδιά στη ΔΟΕ, εμμένουν στην απόφαση να αποβληθεί η ρωσική ολυμπιακή ομάδα και από τους χειμερικούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του ρωσικού αθλητισμού λένε ότι η αποβολή ολόκληρης της ολυμπιακής ομάδας της ρωσίας συμπεριλαμβανομένων των "καθαρών" αθλητών, είναι σαφής παραβίαση των αρχών του ολυμπισμού.

Φυσικά, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στη Ρωσία, που τονίζουν ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

Πριν λίγες μέρες ρώσοι φαρσέρ επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Πρακτορείου Αντιντόπινγκ (USADA) Τράβις Τάιγκαρτ, ο οποίος νομίζωντας ότι μιλά με τον Υπουργό Αθλητισμού της Ουκρανίας Ίγκορ Ζντάνοφ του ανακοίνωσε ότι επίτηδες η Ρωσία εκδιώκεται από όλες τιος διοργανώσεις, γιατί "είναι πολιτική, φίλε μου".

bsgreeks.blogspot.gr