Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πάγωσε ο κόσμος από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανένας, ποτέ και πουθενά δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής.

Ακριβώς οκτώ μήνες και μία ημέρα από τη σφαγή, στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς, ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε η Νίκαια.

Οδηγώντας μια νταλίκα 25 τόνων φορτωμένη με όπλα και χειροβομβίδες, ο δράστης έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που αμέριμνο παρακολουθούσε υπερθέαμα πυροτεχνημάτων -εθνική επέτειος, γαρ, της Ημέρας της Βαστίλης- στη διάσημη παραλιακή 'Promenade des Anglais' της Κυανής Ακτής.

Με πατημένο το γκάζι διήνυσε μια απόσταση πάνω από 100 μέτρα, λιώνοντας και παρασέρνοντας αθώους ανθρώπους. Τουλάχιστον 80 σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους πολλά παιδιά- δεκάδες τραυματίστηκαν, πάνω από 40 χαροπαλεύουν. Πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, προσώρας, δεν υπάρχουν», σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο δράστης άνοιξε και πυρ κατά του πλήθους, ωστόσο τα πυρά δεν ακούγονταν καθαρά, καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το σόου με τα πυροτεχνήματα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα και χειροβομβίδες. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο όχημα βρέθηκαν επίσημα έγγραφα που ανήκουν σε έναν 31χρονο γαλλο-τυνήσιο πολίτη, γεννημένο στην Τυνησία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες. Τα κίνητρά του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ούτε αν συνδέεται με κάποιο τρόπο με την ISIS. Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν είχε συνεργούς.

Πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ο δράστης κατάφερε να οδηγήσει το όχημα επί περίπου δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος.

Διάγγελμα Ολάντ

«Η Γαλλία χτυπήθηκε την ημέρα της εθνικής της εορτής, την ημέρα σύμβολο της ελευθερίας» τόνισε στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, για να συμπληρώσει ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του СΝΝ.gr:


bsgreeks.blogspot.gr