Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Πούτιν: Η Ρωσία θ αντιδράσει σε περίπτωση εισόδου της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

ΤΟΥΡΚΟΥ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, 1 Ιουλίου

Σε περίπτωση εισόδου της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θεωρείται απίθανο τα ρωσικά στρατευματα να παραμείνουν απομακρυσμένα 1.500 χιλιόμετρα από τα σύνορα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν.

"Φαντασθείτε ότι, η Φινλανδία μπαίνει στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει, ότι τα φινλανδικά στρατεύματα θα πάψουν να είναι ανεξάρτητα, θα πάψουν να είναι κυρίαρχα με την πλήρη έννοια του όρου. Θα γίνουν μέρος της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή θα βρίσκονται στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας", - είπε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη των Προέδρων Φινλανδίας και Ρωσίας.

"Εσείς τι νομίζετε, έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και παρακάτω - κατά 1,5 χιλιάδες χιλιόμετρα απομακρύναμε τα στρατεύματά μας, εκεί θα τα αφήσουμε να παραμείνουν;" - συνέχισε ο ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν υπενθύμισε, ότι η Μόσχα αποφάσιε και απομάκρυνε τα στρατεύματά της κατά 1,5 χιλιάδες χιλιόμετρα από τα Φινλανδο-ρωσικά σύνορα. "Και τίποτα μέχρι σήμερα δεν αλλάξαμε, έτσι είναι. Ενώ στα σύνορά μας στη Βαλτική τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ αυξάνονται. Και τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς;" - σημείωσε.
 
Σύμφωνα με την άποψη του Πούτιν, το ΝΑΤΟ, προφανώς, με ευχαρίστηση θα πολεμούσε με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο φινλανδό στρατιώτη. "Εσας σας χρειάζεται αυτό; Σε εμάς - όχι. Δεν το θέλουμε.Αλλά εσείς είστε αυτοί που μόνοι σας θ αποφασίσετε, τι σας χρειάζεται" - συμπλήρωσε ο Πούτιν.


Παράλληλα βέβαια, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία, σέβεται τις επιλογές του φινλανδικού λαού απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η Ρωσία θα προσπαθήσει να ξαναρχίσει το διάλογο με το ΝΑΤΟ στη σύνοδο των Βρυξελλών.

Τέλος ο Πούτιν υπογράμμισε, ότι η Ρωσία θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο, στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, καθώς και στην αύξηση των στρατευμάτων του, μια που αυτό αποτελεί, προφανή απειλή για τη Ρωσία.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από RIA Novosti