Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Συνεχίζουν να μην εμφανίζονται 14 πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου που αγνοούνται από της 15 Ιουλίου..

14 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, που δεν έδωσαν σημεία ζωής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου, συνεχίζουν να αγνοούνται. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα The Times με αναφορά σε πηγές της.
 Κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, τα πλοία αυτά βρίσκονταν σε αποστολές στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα.
 
Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό επίσης, που βρίσκεται ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Ναύαρχος Βεισελ Κόσελε και αν συμμετείχε στο πραξικόπημα ή παραμένει όμηρος στα χέρια στασιαστών γράφουν οι Times. 
 
Ο τύπος των χαμένων πλοίων και ο οπλισμός τον οποίο φέρουν παραμένει άγνωστος.
 
Σύμφωνα με τους Times, ο Ερντογάν βιάστηκε να ανακοινώσει την ανάκτηση του ελέγχου της χώρας παραθέτοντας γεγονότα που δείχνουν ότι πιθανότατα το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.
 
Το πρωί της 19ης Ιουλίου άγνωστοι επιτέθηκαν σε φυλάκιο της αστυνομίας στα βόρεια της Τουρκίας με αποτέλεσμα 2 αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους και άλλοκ 6 να τραυματισθούν, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας σύμφωνα με την αγγλική The Mirror, δυνατή έκρηξη συντάραξε την πρωτεύουσα Άγκυρα.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί και θεωρούνται αγνοούμενοι και οι 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας που επιχείρησαν να συλλάβουν τον Ερντογάν στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα. 
 
Ο Ερντογάν προσπαθεί με σκληρά μέτρα να επαναφέρει την τάξη στον στρατό. Τουλάχιστον 103 στρατηγοί και ναύαρχοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα - περίπου το 1/3 της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
 
Αναλυτές θεωρούν ότι τα 14 πλοία θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη πιο ασταθή την κατάσταση στην Τουρκία. Παραμένει ερωτηματικό αν θα επιχειρήσουν να βοηθήσουν τους δικούς τους στην ακτή ή απλά περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να διαφύγουν σε γειτονική χώρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των 8 της Αλεξανδρούπολης.
 
Την ανησυχία του, για την απειλή που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα ανεξέλεγκτα από την τουρκική κυβέρνηση πολεμικά πλοία, εξέφρασε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, Ναύαρχος Βλαντιμήρ Κομογιέντοφ.
 
Η πληροφορία για τα 14 πλοία, παραμένει ανεπιβεβαίωτη από την τουρκική κυβέρνηση. 

bsgreeks.blogspot.gr