Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η ουκρανική SBU συνέλλαβε Γάλλο που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

KIEBO, 06 Ιουνίου 2016

Οι Ουκρανικές αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη Γάλλου πολίτη που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Στην κατοχή του Γάλλου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τεράστιο οπλοστάσιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναγνώρισε ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά τη διάρκεια του Euro 2016 από 10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, αλλά υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για την επιτυχία του.

Ο αρχηγός της Ουκρανικής SBU Βασίλ Γκριτσάκ είπε ότι ο Γάλλος που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, σχεδίαζε να ανατινάξει "ένα τζαμί, μία εβραϊκή συναγωγή, εφορίες, αστυνομικά τμήματα και μια σειρά άλλους στόχους".

"Σχεδίαζε 15 τρομοκρατικά χτυπηματα", είπε ο Γκριτσακ στους δημοσιογράφους. "είχε στην κατοχή του 5 τυφέκια Καλάσνικοφ, πάνω από 5000 σφαίρες, δύο εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, 125 κιλά ΤΝΤ, 100 πυροκροτητές... και άλλα".

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαίου όταν ο γάλλος προσπάθησε να περάσει στο έδφος της Πολωνίας στα σύνορα κοντά στην πόλη Γιαγκόντιν.

Δεν ξεκαθαρίσθηκε αν ο συλληφθείς λειτουργούσε μόνος ή είχε επαφές με άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Γκριτσακ είπε, ότι συλληφθείς "εξέφρασε αρνητικές απόψεις για τις επιλογές της κυβέρνησής του στο προσφυγικό, στη μετανάστευση ξένων στη Γαλλία, την επέκταση του Ισλάμ και την παγκοσμιοποίηση".


Ο αρχηγός της SBU είπε επίσης ότι δεν σκόπευε να ανακοινώσει τη σύλληψη για να μην προκριθεί πανικός, αλλά αναγκάσθηκε λόγω διαρροών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

bsgreeks.blogspot.gr
 με πληροφορίες από AGENSE FRANCE PRESSE