Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Mπασάρ Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του καθεστώτος Ερντογάν



ΔΑΜΑΣΚΟΣ, 06 Ιουνίου 2016

To Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του καθεστώτος Ερντογάν, όπου «όλα τα όνειρα και οι ελπίδες του θα θαφτούν», είπε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ μιλώντας στους βουλευτές του Λαϊκού Συμβουλίου, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο Άσαντ κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για συμμετοχή στην επίθεση της Κυριακής ενάντια στις βόρειες συνοικίες του Χαλεπίου. «Όταν δεν μπόρεσαν να καταφέρουν αυτό που θέλανε, ακολούθησε ανοιχτή διακήρυξη υποστήριξης των τρομοκρατών και έξοδος από τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, - είπε ο Άσαντ – Και αυτό είδαμε, όταν επιτέθηκαν σε αμάχους και σε νοσοκομεία στο Χαλέπι».

«Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν επικέντρωσε την προσοχή του στο Χαλέπι, γιατί ηττήθηκε στη Συρία και αυτή είναι η τελευταία του ελπίδα να κάνει πραγματικότητα το ισλαμικό του σχέδιο «των αδελφών μουσουλμάνων» - τόνισε ο Άσαντ – Αλλά το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος, όπου θα θαφτούν όλες οι αναμονές και οι ελπίδες αυτού του σφαγέα».

Ο Άσαντ δεν παρέλειψε να ευχριστήσει την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα, καθώς και τη Λιβανική αντίσταση. «Η ήττα της τρομοκρατίας είναι αναπόφευκτη, όσο υπάρχουν χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα που υποστηρίζουν το Συριακό λαό, και βρίσκονται στην πλευρά της αλήθειας, των θυμάτων, ενάντια στους θύτες» επεσήμανε ο Άσαντ.


bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από tass.ru