Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ανακοινώσεις για Ρωσικό υποβρύχιο στη Βόρεια Θάλασσα. Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο...

Η πέτρα ... ή μάλλον το υποβρύχιο του σκανδάλου!!!
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι τα βρετανικά ΜΜΕ, μετέδωσαν ότι σκάφη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού ανακάλυψαν και συνοδεύουν ρωσικό υποβρύχιο στη Βόρεια Θάλασσα. Βρεταννοί στρατιωτικοί δήλωσαν, ότι η ανακάλυψη του υποβρυχίου - είναι το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και το Βασιλικό Ναυτικό παραμένει σε εγρήγορση, για να υπερασπιστεί τη Βρεταννία από πιθανή απειλή.

Λίγο αργότερα, ήρθε η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ... που αντιμετώπισε τις βρεταννικές δηλώσεις με αρκετή δόση χιούμορ.

"Στο ρωσικό Υπουργείο ξαφνιάστηκαν, γιατί για την ανακάλυψη ενός υποβρυχίου, που πλέει με μικρή ταχύτητα επί της επιφανείας με συνοδεία ρυμουλκού, χρειάστηκαν οι κοινές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού της Βρεταννίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ", - αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει επίσης ότι στη διάρκεια αρκετών ημερών που ταξιδεύει το υποβρύχιο συναντήθηκε με εμπορικά πλοία διαφόρων χωρών τα οποία και χαιρέτισαν σύμφωνα με τις ναυτικές παραδόσεις το πλήρωμα του υποβρυχίου, στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη Νορβηγική και στη Βόρεια Θάλασσα.

Το ντηζελο-ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο "Στάριι Ασκόλ" μετά την ολοκλήρωση δοκιμών στο στόλο της Βαλτικής και της Βόρειας θάλασσας, πραγματοποιεί προγραμματισμένη μετακίνηση στην τοποθεσία μόνιμης στάθμευσής του, στο στόλο της Μάυρης Θάλασσας. Το υποβρύχιο κινείται στην επιφάνεια και συνοδεύεται από το ρυμουλκό "Αλτάι".

Το περιστατικό της "ανακάλυψης" του υποβρυχίου .. θα μπορούσε ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως σοβαρό επεισόδιο.

bsgreeks.blogspot.gr
με πληροφορίες από: RIA Novosti