Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μόσχα: Συνεδρίασε το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουνίου 

Συνήλθε σήμερα σε συνεδρίαση το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα και σε αυτήν προήδρευσε ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η ορθόδοξη εκπαίδευση, η αποστολική δραστηριότητα της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και τα κατηχητικά και η εκπαίδευση των νέων στις αρχές της Ορθοδοξίας.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ένα από τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν είναι και η μη συμμετοχή στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες υπάρχει σκέψη για μετάβαση του Πατριάρχη Κύριλλου στην Κρήτη για συμμετοχή του στο Συλλείτουργο των Προκαθημένων την Κυριακή στον Ι.Ν. του Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Φημολογείται επίσης, ότι το Πατριαρχείο Μόσχας έχει αποστείλει επιστολή που εξηγεί για άλλη μια φορά τους λόγους της αποχής από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Σύμφωνα με πηγές, η νέα αυτή επιστολή παραδόθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά την άφιξή του στην Κρήτη.

Το γεγονός πάντως είναι, ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μια που τυχόν επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στη Μόσχα απαιτεί και μια συγκεκριμένη διεργασία σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών.
Η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί και να κοινοποιηθεί μέχρι αύριο.

bsgreeks.blogspot.gr