Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αλλαγή στάσης από την Εκκλησία της Σερβίας. Θα συμμετάσχει στην Αγία Σύνοδο που αρχίζει την Κυριακή.

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε επίσκεψη τους στη Χάλκη
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 15 Ιουνίου

Κανονικά θα συμμετάσχει η Εκκλησία της Σερβίας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που θα ξεκινάει τις εργασίες της στην Κρήτη, την ερχόμενη Κυριακή της Πεντηκοστής με συλλείτουργο των προκαθημένων στον Ι.Ν. του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Με την αλλαγή πλέυσης της Εκκλησίας της Σερβίας αποδυμώνεται ακόμη περισσότερο η θέση όσων με προφάσεις προσπαθούν να επιτύχουν την αναβολή της. Ήδη δέκα από τις δεκατέσσερις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, θα συμμετάσχουν κανονικά στη Σύνοδο που προετοιμάζεται εδώ και 50 χρόνια και συναποφάσισαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Μόνο τέσσερις Εκκλησίες, τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Σόφιας, Μόσχας και Γεωργίας επικαλούμενες διάφορους λόγους έχουν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν.

Το εγχείρημα περί ομοφωνίας αποδυναμώνεται πλήρως γιατί ακόμη και σε υποβολή αιτήματος αναβολής και ψηφοφορίας επ' αυτού, το αποτέλεσμα είναι πασιφανές.

Τη συμμετοχή του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου και της αντιπροσωπείας της Σερβικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος.

Αυτήν την ώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προσγειώνεται στην Κρήτη όπου θα προεδρεύσει της Συνόδου που συνεκάλεσε.

Bsgreeks.blogspot.gr