Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ελληνικής Λεγεώνας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας

"Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ρωσίας - Ελλάδας, το φιλανθρωπικό μας ίδρυμα, πήρε την πρωτοβουλία, της δημιουργίας στη Σεβαστούπολη, Μνημείο για τους συμπατριώτες μας πολεμιστές της Ελληνικής Λεγεώνας του Νικολάου του Ι.

Αυτό το γεγονός, η ελληνική διασπορά της Ρωσίας το περίμενε πάνω από 150 χρόνια. Στα χρόνια του Κριμαίκού πολέμου και κατά την πρώτη ηρωϊκή άμυνα της Σεβαστούπολης μεταξύ των στρατιωτικών υπήρξαν και έλληνες εθελοντές, οι οποίοι ρίχνονταν στη μάχη υπό την σημαία τους που έγραφε "Για την Ορθοδοξία", μια που η πίστη ήταν πάντα το πνευματικό θεμέλιο, που κράτησε τους Έλληνες σε ολόκληρη την ιστορική τους πορεία.


Είμαστε περήφανοι, γιατί πολλοί Έλληνες εθελοντές για την ανδρεία και την πολεμική αρετή που επέδειξαν, τιμήθηκαν με τα ανώτατα παράσημα του ρωσικού κράτους.

Αποκαλύποντας το Μνημείο για τους πολεμιστές της Ελλνικής Λεγεώνας, αποκαθιστούμε  την  συνέχεια των εποχών, διαιωνίζουμε την ιερή μνήμη των ελλήνων υπερασπιστών του ρωσικού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι το νέο μνημείο, που στήθηκε στη Σεβαστούπολη, θα αποτελεί μια συμβολική συγκέντρωση του ελληνικού πνεύματος στην Κριμαία, υπενθύμιση στους ζώντες και τις μελλοντικές γενιές, των κατορθώματων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχουν προσθέσει τα ονόματά τους στην ηρωική ιστορία της Ρωσίας. "

bsgreeks.blogspot.gr