Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Άφιξη Προκαθημένων στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)


ΧΑΝΙΑ, 16 Ιουνίου
 
Αφίχθησαν πριν από λίγο στο αεροδρόμιο των Χανίων και οι τελευταίοι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησίων που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Συγκεκριμένα αφίχθησαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Στους Προκαθημένους άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους ενώ η φιλαρμονικής παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Τους Προκαθημένους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χανίων κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος καθώς και Ιεράρχες των τεσσάρων Εκκλησιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Προκαθήμενοι στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο σπουδαίο γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου καθώς και στην ενότητα των Εκκλησιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Αναμένεται αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα.


Χθες το βράδυ, στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Κισάμου η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου – Σελίνου και οι τοπικές Αρχές παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και των ιεραρχών που βρίσκονται στο νησί.

O οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε και τον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας όπου θα τελεστούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνομίλησε με το προσωπικό και για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ευχή στη Σύνοδο να προσέλθουν όλοι οι ορθόδοξοι ιεράρχες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

bsgreeks.blogspot.gr 
με πληροφορίες από: romfea.gr (Αιμίλιος Πολιγένης)
athina984.gr