Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Έντονο παρασκήνιο και πιθανή άφιξη του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου στην Κρήτη.

ΧΑΝΙΑ, 16 Ιουνίου

Έντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από την Πανορθόδοξη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή στη Μόσχα συζητείται σε επίπεδο εκκλησιαστικών ιεραρχών αν τελικά ο Ρώσος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος θα παραβρεθεί στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν τελικά φτάσει στην Κρήτη δεν θα έρθει για τις εργασίες της Συνόδου αλλά για να παραβρεθεί στο Συλλείτουργο που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθήμενους των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Η πιθανή άφιξη του Ρώσου Πατριάρχη εγείρει πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που μπορεί να τον πίεσαν να αλλάξει γνώμη, τουλάχιστον για την συμμετοχή του στο Συλλείτουργο, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διπλωματικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν και παίρνουν.

Πάντως το αιχμηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου μόλις έφθασε στην Κρήτη φαίνεται ότι συζητήθηκε έντονα στην Μόσχα αφού έθεσε προ των ευθυνών τους τούς Προκαθήμενους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην Πανορθόδοξο.

bsgreeks.blogspot.gr