Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης και για προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες από Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης

ΑΘΗΝΑ 29 Ιουνίου

Ανακοίνωση για το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων.

Η ανακοίνωση έχει ώς εξής:


«Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ως τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».

bsgreeks.blogspot.gr