Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ατέλειωτη αιματοχυσία στη Συρία. 270 νεκροί το τελευταίο 24ωρο.



ΜΟΣΧΑ, 04.06.2016  - ΤΑSS
270 Πολίτες σκοτώθηκαν ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τρομοκρατικές ομάδες συριακών πόλεων. Αυτό αναφέρει το ενημερωτικό που εξέδωσε το κέντρο ελέγχου της εκεχειρίας στη Συρία και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

«Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τρομοκρατικές ομάδες, συριακών πόλεων, σκοτώθηκαν περίπου 270 ειρηνικοί πολίτες, ενώ αρκετές εκατοντάδες τραυματίσθηκαν» - σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν από τους κατοίκους των προαστίων βόρεια του Χαλεπίου, στις περιοχές όπου ενεργοποιήθηκαν χθες οι πολεμικές ενέργειες, εμφανίσθηκαν ένοπλες ομάδες μερικώς αποτελούμενες από πολίτες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου, η ομάδα «Ντζεμπάτ Αν Νουσρά», αξιοποίησε την εκεχειρία για ανασύνταξη των δυνάμεών της. Συμπλήρωσε τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και πυρομαχικά και πέρασε χθες στην επίθεση.

«Στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, μαζικούς βομβαρδισμούς με πυροβολικό και όλμους υπέστησαν οι κατοικημένες περιοχές, Χαντράτ, η περιοχή του αεροδρομίου Εν Ναιράμπ, και τα οικοδομικά τετράγωνα Ελ Μουχαφαζά, Μευντάν, Σείχ Μακσούντ, Αζ Ζάγκρα στο Χαλέπι. Στην επαρχία της Λαττάκειας, βομβαρδίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, Αρ Ελ Βάτα, Ράσα και Κινσίμπα, στην επαρχία Χόλμς το Τεσνίν, στην επαρχία Δαμασκού το χωριό Μαρτζ-Σουλτάν, στην επαρχία Ντέρμπα – η βόρεια περιοχή του τετραγώνου Ελ Μασνίγια. Πυρά δέχθηκαν και τα φυλάκια του Συριακού στρατού στο όρος Τέλλ_Χουαίρ και στο αεροδρόμιο της πόλης Χάμα», - αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά από σκληρό βομβαρδισμό προετοιμασίας, ομάδες της «Ντζεμπάτ Αν Νουσρά» και των ένοπλων σχηματισμών του «Αχράρ Ας Σαμ» επιτέθηκαν σε αμυντικές θέσεις των Κούρδων και ντόπιων εθελοντών, στο τετράγωνο Σείχ Μακσούντ στο βόρειο τμήμα του Χαλεπίου. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, καταστράφηκε αστυνομικό τμήμα και αρκετά κτίρια με κατοικίες γύρω απ’ αυτό. Σκοτώθηκαν πάνω από 40 πολίτες, ατυνομικοί και στρατιωτικοί και τραυματίσθηκαν γύρω στους 100.

«Νοτιο-δυτικά του Χαλεπίου, ένοπλες ομάδες περίπου 1000 ανδρών επιτέθηκαν εναντίον θέσεων του Συριακού στρατού στην περιοχή Μπουραίντζ και στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό τετράγωνο Αν Νασρ. Η επίθεση εξαπολύθηκε από την πλευρά της περιοχής Ανσαρί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της λεγόμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου.

bsgreeks.blogspot.gr
αναδημοσίοευση από tass.ru