Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο Υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, κατηγορεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του, για παράνομους δεσμούς με τη ρωσική FSB

O Πολωνός Υπουργός Άμυνας Antoni Macierewicz κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, για παράνομη συνεργασία με τη ρωσική Ομοσποδνιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

 Σύμφωνα με τον πολωνό Υπουργό η Πολωνική στρατιωτική Αντικατασκοπεία εξετάζει το θέμα. Από την πλευρά της ρωσικής FSD δεν υπήρξε σχολιασμός.

 "Η συνεργασία με την FSB ξεκίνησε και κράτησε αρκετούς μήνες χωρίς τη συγκατάθεση καμίας πολιτικής αρχής και η ίδια η συμφωνία υπεγράφη αφού ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός...  Το γεγονός της μακρόχρονης συνεργασίας χωρίς τη λήψη συγκατάθεσης των πολιτικών, ήταν ένα προφανές έγκλημα", είπε ο Macierewicz μιλώντας στον τηλεπτοκό σταθμό TVP.

Σύμφωνα με την πολωνική νομοθεσία, ο Πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της εποπτείας των υπηρεσιών ασφαλείας ή για το διορισμό ειδικού συντονιστή που εποπτεύει, συμπλήρωσε ο Macierewicz.
 "Ο Donald Tusk  [Πρωθυπουργός της Πολωνίας 2007-2014] παρέκαμψε το νόμο και ποτέ δε διόρισε ένα τέτοιο συντονιστή" είπε ο Macierewicz, συμπληρώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν εκπλήρωσε τα άμεσα καθήκοντά του.

bsgreeks.blogspot.gr
 με πληροφορίες από sputniknews.com