Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Το ελληνικό ενδιαφέρον στη λίστα του FORBES με τους 200 πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας.

Μόλις δύο ονόματα με ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχουν στην λίστα.

Στη θέση 47 βρίσκεται ο Φιλάρεττος Γκαλτσίδης (Fillaret Galchev) με περιουσία που αποτιμάται σε 1,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ αλλά και σημαντικές απώλειες τη χρονιά που μας πέρασε μια που υποχώρησε κατά 24 θέσεις από τη λίστα. Πέρυσι φιγουράριζε στο νούμερο 23 της σχετικής λίστας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το Forbes για τον Γκαλτσίδη.
  • Κεφάλαιο «Eurochiment Grupp» (100%)
  • Στατιστική Το 2015 году τα ρωσικά εργοστάσια του ομίλου μείωσαν την παραγωγή κατά 23%, ως 20 εκατ. τόνους τσιμέντου. 
  • Αριθμός Σε 200 δισ. ρούβλια υπολογίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα για την μετατροπή όλων των εργοστασίων του ομίλου σε παραγωγή με ξηρή μέθοδο, μέχρι το 2018. 
  • Γεγονός Το Φεβρουάριο του 2016 ο Γκαλτσίδης έχασε το 6,12% του μεγαλύτερου παγκοσμίως παραγωγού τσιμέντου LafargeHolcim, συνολικής αξίας 1,35 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
  • Σύγκρουση Από τις αρχές του 1990 συνεταίρος του Γκαλτσίδη ήταν ο Γκεόργκι Κρασνιάνσκι. Το 2007 πούλησε στον Γκαλτσίδη το μερίδιό του (23,8%) έναντι 1 δισ. δολλαρίων ΗΠΑ, αλλά δεν πήρε τα χρήματα αμέσως. Η πράξη ολοκληρώθηκε με ξεκαθάρισμα από το Ελβετικό Διαιτητικό Δικαστήριο.
  • Υπηκοότητα Ελληνική.
  • Λεπτομέρεια Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα προετοιμασίας τουριστών για πτήση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αξία εισιτηρίου 50 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. 

Στη θέση νούμερο 12 με περιουσία 7,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της Μονακό Ντιμίτρι Ριμπαλόβλεφ. Ο Ριμπαλόβλεφ είναι σήμερα ιδιοκτήτης της Μονακό, συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής και ακριβών ακινήτων. Πίνακες των Μονέ, Βαν Γκονγκ, Γκογκεν, Μοντιλιάνι, Πικάσσο, Κλιμτ, Ρότκο και άλλων βρίσκονται στη συλλογή του. Το 2009, αγόρασε τη βίλλα του ηθοποιού Ουίλ Σμιθ στη Χαβάη, έναντι 20 εκατ.δολαρίων ΗΠΑ, ενώ το 2013 το Σκορπιό έναντι 100 εκατ.δολαρίων ΗΠΑ.

Στη λίστα βρίσκεται επίσης και η πρώην σύζυγος του ιδιοκτήτη  Σκορπιού Ελένα Ριμπαλόβλεβα. Η περιουσία της που προέρχεται από "επενδύσεις ανέρχεται" σε 0,6 δισ. Δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Forbes η Ριμπαλόβλεβα έλαβε το 2015 ως αποζημίωση από το συναινετικό της διαζύγιο το ποσό των 604 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και δύο ακίνητα στην Ελβετία από τον Ντιμίτρι Ριμπαλόβλεφ.

bsgreeks.blogspot.com