Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έφυγε η αριστερή συνείδηση του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Για όλους εμάς, που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, να δουλέψουμε μαζί του, ν ακούσουμε την αγριοφωνάρα του η είδηση μοιάζει απίστευτη.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξέπνευσε σήμερα στα 66 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Αττικόν», μετά από επιπλοκή χρόνιου καρδιακού προβλήματος.

Στάθηκε πάντα πιστός στις αρχές που υπηρέτησε χωρίς να εξαργυρώσει τις ιδέες του.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Τοπική Οργάνωση Κυψέλης, ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.
AdTech Ad

Διετέλεσε επί σειρά ετών, μαζί με τον Πέτρο Λάμπρου, «δεξί χέρι» του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».
Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού.  

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος θεωρείτο πάντοτε ως η φωνή της Αριστεράς εντός του ΠΑΣΟΚ, όντας επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», της τάσης που δεν δίσταζε να ασκήσει δριμεία κριτική στην ηγεσία του Κινήματος, όταν αυτή παρέκκλινε από τους στόχους και το όραμα της δημοκρατικής παράταξης.

Καλό ταξίδι Γιώργο.

bsgreeks.blogspot.gr