Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ερντογάν: δεν θ αλλάξουμε την αντιτρομοκρατική μας νονοθεσία για χάρη της Ε.Ε.

ΑΓΚΥΡΑ, 06.05.2016

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται με οποιοδήποτε τρόπο να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία ώστε να ανταποκριθεί στα κριτήρια που θέτει η αυμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση της βίζας.

"Η Ε.Ε. μας παρακάλεσε να αλλάξουμε την αντιτρομοκρατική μας νομοθεσία. Συγγνώμη αλλά εμείς πηγαίνουμε στο δικό μας δρόμο, και εσείς - στο δικό σας" - μεταφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Φρανς Πρες τη δήλωση Ερντογάν.

Η επανεξέταση της νομοθεσίας για την τρομοκρατία, είναι ένα από τα κριτήρια που θέτει η Ε.Ε. για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την κατάργηση της βίζας, η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου πέντε προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών, μέτρα για την αποτροπή της διαφθοράς, συνομιλίες για επιχειρησιακή συνεργασία με τη Europol, δικαστική συνεργασία με όλες τις χώρες της Ε.Ε. και εγκριση κανόνων προστασίας προστασίας δεδομένων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
 
Το Black Sea News, εκτιμά πως η Τουρκία, με την παρούσα πολιτική της ηγεσία δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας. Αναμένουμε να δούμε και τη στάση ορισμένων κύκλων της Ε.Ε. που ανεξάρτητα με τη θέληση των Ευρωπαίων πολιτών, επιθυμούν διακαώς το άνοιγμα προς την Τουρκία.
 
bsgreeks.blogspot.gr
 με πληροφορίες afp.com