Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

"Οι Ειρηνευτικές Διαδικασίες στο Πλαίσιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης". Μια εξαιρετική εργασία κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά.

Μετά την αγγλική έκδοση κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις OSTRACON,  ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πόνημα του, π. Αρίσταρχου Γκρέκα.


Η οικοδόμηση ειρήνης αποτελεί μια πολυσύνθετη διαδικασία που απαιτεί συνεχή διαπραγμάτευση, αμοιβαίες υποχωρήσεις και σεβασμό της κάθε πλευράς. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι συνθήκες οικοδόμησης της ειρήνης άλλαξαν ολοκληρωτικά, καθώς το παγκόσμιο πλαίσιο μεταβλήθηκε δραματικά. Το παρόν πόνημα  περιγράφει διεξοδικά τις νέες θεωρίες σχετικά με τη διαδικασία της οικοδόμησης ειρήνης και δίνει έμφαση στις προσεγγίσεις της διαμεσολάβησης και της συμφιλίωσης.

Ο συγγραφέας καταγράφει σύγχρονες θεωρίες σχετικά με την οικοδόμηση ειρήνης που μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικά γεγονότα και πραγματικές περιπτώσεις μελέτης.  Θεωρεί ότι είναι ουσιώδης η σημασία της διαμεσολάβησης και της συμφιλίωσης ως δράσεις οικοδόμησης ειρήνης καθώς και το έργο συγκεκριμένων Οργανισμών κατά τη διάρκεια μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Με τον π. Αρίσταρχο στο Άγιο Όρος
Είναι πρωτότυπο, ένας ιερωμένος να ασχολείται με τις Διεθνείς Σχέσεις. Ο π. Αρίσταρχός όμως είναι από τους ιερωμένους που διαφέρουν. Με εξαιρετικές σπουδές στη Θεολογία αλλά και ένα διδακτορικό στη διαχείριση κρίσεων, οι απόψεις του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πολύ δε περισσότερο ότι εξετάζει και ασχολείται και με το ρόλο που θα μπορούσε να έχει η εκκλησία σε μια διαδικασία ειρήνευσης στη σύγχρονη εποχή.


 Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας  σπούδασε στην Αρσάκειο  Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε αριστεύοντας το βασικό πτυχίο, το Master και το Διδακτορικό. Από το Durham University του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε το δεύτερο Master, στο αντικείμενο ''Conflict prevention sustainable peace and security'' με διπλωματική εργασία ''Contemporary approaches to peace-building, with a focus on mediation and reconciliation - Case Studies: Cyprus and Kosovo''.σπούδασε στην Αρσάκειο  Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και Master και το Διδακτορικό. Από το Durham University του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε το δεύτερο Master, στο αντικείμενο ''Conflict prevention sustainable peace and security'' με διπλωματική εργασία ''Contemporary approaches to peace-building, with a focus on mediation and reconciliation - Case Studies: Cyprus and Kosovo''.

bsgreeks.blogspot.com