Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. Παρά τις πρωϊνές διαψεύσεις πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η ανταλλάγή της Ναντέζντα Σάβτσενκο με τους Εροφέεφ και Αλεξάντροφ

Το πρωί σήμερα, έντονη ήταν η φημολογία ότι θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή. Ακολούθησαν διαψεύσεις και αμέσως μετά η ανταλλαγή.

Βέβαια τόσο η Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί επιμένουν, ότι δεν πρόκειται για ανταλλαγή, αλλά για εφαρμογή των διατάξεων του ευρωπαϊκού χάρτη για την έκδοση καταδιακσμένων υπηκόων άλλων χωρών, που πρόσφατα και προφανέστατα γι' αυτό το σκοπό επικύρωσαν οι δύο χώρες.

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, το αεροπλάνο που μετέφερε τους δύο ρώσους κρατουμένους  προερχόμενο από το αεροδρόμιο Μπορίσπολ του Κιέβου, προσγειώθηκε στο Βνούκοβο της Μόσχας. Τους Ευγένι Εροφέεφ και Αλεξάντερ Αλεξαντρόφ υποδέχθηκαν οι σύζυγοί τους Κατερίνα και Γιούλια.

Την ίδια ώρα το Ουκρανικό αεροσκάφος ΑΝ-17, απογειώθηκε από το Ροστόφ στον Ντον μεταφέροντας στο Κίεβο τη Ναντέζντα Σάβτσενκο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Κίεβο στις 16:10 και αυτή τη στιγμή γίνεται δεκτή από τον Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Παρασένκο.

bsgreeks.blogspot.gr