Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η Ποντιακή Νεολαία στην πρωτοπορία του αγώνα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Δράσεις σε Παγκόμιο Επίπεδο.



Η Ποντιακή Νεολαία από όλο τον κόσμο σπάει σήμερα την εκκωφαντική σιωπή της λήθης και στέλνει ηχηρό μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:
  
«Δεν ξεχνάμε. We remember. Мы помним


 35.450 μέρες ακριβώς από την άφιξη του Κεμάλ στον Πόντο,  χιλιάδες Πόντιοι, από 10 διαφορετικές πόλεις του κόσμου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Νέα-Υόρκη, Βοστώνη, Σύδνεϊ, Μελβούρνη, Αγία Πετρούπολη, Ροστόφ, Τυφλίδα, Μαριούπολη, Οδησσός, Γιερεβάν, Τασκένδη), σπάνε σήμερα την εκκωφαντική σιωπή της λήθης στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα: «Δεν ξεχνάμε. We remember. Мы помним!» με πλακάτ και μπάνερς και τεράστια σεντόνια 5Χ5 μέτρων, κατακλύζοντας τις πλατείες αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο.


"Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες όλου του κόσμου, θυμίζοντας το στυγερό έγκλημα των τούρκων κατά των προγονών μας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, σε όλο και περισσότερες χώρες του Κόσμου", - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας.


"Με συγκίνηση, αξιοπρέπεια, σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά και συναίσθηση χρέους και καθήκοντος η Ποντιακή Νεολαία κινείται δυναμικά και καλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.


Αφιερώνουμε τις σημερινές εκδηλώσεις στην αλήθεια και το δίκαιο. Εκφράζουμε την πίστη μας ότι η αλήθεια θα λάμψει, ότι το δίκαιο θα αποδοθεί. Εκφράζουμε την πίστη μας στη νίκη του πολιτισμού απέναντι στον ολοκληρωτισμό, τη βαρβαρότητα και το σκότος.

Δεν ξεχνάμε! Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα και διεκδικούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Διεκδικούμε  την ιστορική αλήθεια και τη δικαίωση της ιστορίας για τις 353.000 των αθώων θυμάτων. "

bsgreeks.blogspot.com