Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Βρεθήκαμε στο Ρούπελ .. για την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών... ή όταν η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τον τόπο τους ..κάνει θαύματα.

Ξυπνήσαμε σχετικά νωρίς για Κυριακή, αλλά ο δρόμος εύκολος και καλός, γύρω στις 11:00 είμασταν στην στροφή για το Ρούπελ. Απίστευτη η ουρά των οχημάτων μας ξάφνιασε ευχάριστα. Ήταν προφανές ότι θα υπήρχε κόσμος στην προγραμματισμένη για τις 11:30 αναβίωση της μάχης στο οχυρό Ρούπελ.

Χρειάστηκε περίπου ένα εικοσάλεπτο για να παρκάρουμε σε κάποιο από τα πάρκινγκ που δημιουργήθηκαν από τους διοργανωτές χαμηλά, 4 χλμ. μακριά, ώστε να αποφευχθεί ο όγκος των αυτοκινήτων κοντά στο οχυρό.

Χρειάστηκαν άλλα 15 λεπτά αναμονής για το λεωφορείο. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει τακτική και δωρεάν αστική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ Σερρών, από τα πάρκινγκ στο οχυρό. Αν και αρκετά στριμωγμένοι, υποφερτή η μικρή διαδρομή. Φτάνοντας αντικρίσαμε δεξιά του δρόμου δεκάδες τουριστικά λεωφορεία παραταγμένα. Ήταν πλέον σαφές ότι θα υπήρχε πολύς κόσμος.


Προχωρήσαμε λιγάκι και αντικρύσαμε το απίστευτο πραγματικά πλήθος που συνέρρευσε σήμερα στο Οχυρό Ρούπελ για να παρακολουθήσει την για πρώτη φορά αναβίωση της μάχης. Η αναβίωση ξεκίνησε, όπως καταλαβαίνετε με τη σχετική καθυστέρηση, που δεν κούρασε γιατί απλά στο Ρούπελ έχεις τι να δεις και τι να κάνεις.  
Τέλος η αναβίωση της μάχης ... Η διάρκεια σχετικά μικρή για να μην κουράσει τον κόσμο, αλλά αρκετά εντυπωσιακή για να προκαλέσει το χειροκρότημα αλλά και τη συγκίνηση των παρευρισκόμενων. Ναι, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, αλλά ήταν η πρώτη φορά, και όσοι βρεθήκαμε εκεί μείναμε ευχαριστημένοι.


Συμπερασματικά κουραστήκαμε ίσως λίγο, αλλά άξιζε τον κόπο ... 
απλά του χρόνου θα ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα από Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτούς που προσπάθησαν και με μέσο τον ιστορικό τουρισμό, κατάφεραν μια αδιάφορη Κυριακή του Μαίου να ζωντανέψουν τον τόπο τους, να προσελκύσουν χιλιάδες επισκεπτών που συνέχισαν την εκδρομή τους, με επίσκεψη σε κάποια από τις ταβέρνες των χωριών της περιοχής και έφεραν μια πανέμορφη ελληνική γωνιά στο προσκήνιο.

Συγχαρητήρια στο διοργανωτή Δήμο Σιντικής στον Ελληνικό Στρατό - Τάγμα προκαλύψεως που εξυπηρέτησε τους πάντες, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που εργάσθηκαν για την επιτυχία, τις ομάδες αναβιωτών το σύλλογο παλαιών στρατιωτικών οχημάτων.

bsgreeks.blogspot.com

.