Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ. Εντείνεται η φημολογία για το όνομα του νέου Πρωθυπουργού. Οι πιθανοί υποψήφιοι.



Με μόλις δύο βδομάδες να απομένουν από το έκτακτο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η αναζήτηση για το νέο ηγέτη του κόμματος και Πρωθυπουργό συνεχίζεται, ενώ οι φήμες για το όνομα του, πληθαίνουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις επισήμων του ΑΚΡ, το όνομα του υποψηφίου διαδόχου του,  Πρόεδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού της Τουρκίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Νταβούτογλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Φυσικά όλα τα μέσα της γειτονικής χώρας, επισημαίνουν την επίδραση που έχει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κόμμα, κάτι που σύμφωνα με στελέχη του κόμματος είναι φυσικό μια που ο Ερντογάν είναι ο ιδρυτής του.

Όσο για τις προτεραιότητες του θέτει το Κόμμα, αυτές ταυτίζονται σήμερα απόλυτα με τις προτεραιότητες του Ερντογάν και αφορούν στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την ενίσχυση των Προεδρικών αρμοδιοτήτων. Έτσι, το πρόσωπο που θα επιλεγεί, θα κληθεί να φέρει σε πέρας τη συνταγματική αναθεώρηση.
Μπεναλή Γιλντιρίμ

 Ή
Μπεκίρ Μποζντάγκ
 Με αυτά τα δεδομένα και με βάση και την επιρροή Ερντογάν στο κόμμα, τα σενάρια και οι φήμες εντείνονται, αλλά επικρατέστεροι μέχρι στιγμής φέρονται να είναι ο νυν Υπουργός Μεταφορών Μπιναλή Γιλντιρίμ και ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ. Και οι δύο άνδρες βρίσκονται στο στενό κύκλο του Ερντογάν.

Πάντως θεωρείται σίγουρο ότι στο έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ η υποψηφιότητα θα είναι μόνο μία.
                                                                                                                                                                bsgreeks.blogspot.com