Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τουρκία. Προειδοποίηση επίθεσης από το Ισλαμικό κράτος για τις 19 Μαίου.

ΑΓΚΥΡΑ, 16.05.2016
Το Μαυσωλείο του Κεμάλ δέχεται συνήθως πλήθη νέων στις 19 Μαίου

Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε εμπιστευτική προειδοποίηση προς όλες τις επαρχιακές διευθύνσεις ασφάλειας στις 81 επαρχίες της χώρας, προειδοποιώντας για επικείμενη επιθέση από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού στις 19 Μαΐου, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 
Η αστυνομία φέρεται να έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο σε κάθε επαρχιακή διευθύνση ασφάλειας, με το οποίο ζητά να ληφθουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για το ενδοχόμενο πιθανών επιθέσεων του ISIL που λέγεται ότι σχεδιάζονται εναντίον των αρχών ασφαλείας για τις 19 Μαΐου. 
Σύμφωνα με το έγγραφο τονίζεται ότι το ISIL θεωρεί τους τούρκους στρατιωτικούς και αστυνομικούς "άπιστους" και ενημερώνει τους μαχητές του ότι είναι «επιτρεπτό» να συμμετάσχουν σε ενέργειες εναντίον ή να τους σκοτώσουν. 
Αναμένεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας, κυρίως για την προστασία των στρατηγικών δημόσιων κτιρίων, καθώς και τις βάσεις και τα σημεία ελέγχου του στρατού ή της αστυνομίας. 
Το έγγραφο έρχεται ως συνέχεια έκθεσης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών για την πιθανότητα μιας επίθεσης του ISIL την Άγκυρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού.

Επισημαίνεται ότι η 19η Μαίου, ημέρα που η χώρα μας τιμά την μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Τουρκία εορτάζεται ως Ημέρα Νεολαίας &  Αθλητισμού.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από: hurriyetdailynews.com