Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

FYROM. Εκλογές στις 5 Ιουνίου και αποχή της αντιπολίτευσης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε η διάλυση του Κοινοβουλίου της χώρας, που ανοίγει το δρόμο για την προκήρυξη εκλογών στις 5 Ιουνίου. Η απόφαση για διάλυση του κοινοβουλίου είχε ληφθεί ενάμισυ μήνα νωρίτερα, ημέρα που το Κοινοβούλιο αποφάσισε την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών που θα έπρεπε να διεξαχθούν στις 24 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της FYROM, Τράικο Βελιάνοβσκι, ανακοίνωσε ότι στη βάση των αρμοδιοτήτων του, θα προκηρύξει εκλογές για τις 5 Ιουνίου. Ο Βελιάνοβσκι συμπλήρωσε ότι θα υπογράψει την απόφαση προκήρυξης εκλογών, αφού συμβουλευθεί πρώτα τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και λάβει τη διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμη.

Η απόφαση διάλυσης του Κοινοβουλίου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, αμέσως μετά την γνωστοποίηση για τη διάλυση της Βουλής δήλωσε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή έντιμων και δημοκρατικών εκλογών, κατηγορώντας γι΄αυτό το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές που δρομολογούνται για τις 5 Ιουνίου.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από: http://kurir.mk