Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τραγική πλέον η ανυπαρξία του κράτους στην Ειδομένη. Εισβολή Σκοπιανών αστυνομικών σε ελληνικό έδαφος.

Του Θράσου Ευτυχίδη

Το ζήτημα της Ειδομένης και η ανυπαρξία - ανεπάρκεια του κράτους, εκλαμβάνει από εχθές τραγικές διαστάσεις, ενώ διασύρεται διεθνώς η χώρα.

Είναι η ανυπαρξία και η ανεπάρκεια του κράτους μας, υπεύθυνες για ότι συμβάινει και είναι λάθος σήμερα ν αναζητούμε αλλού υπεύθυνους. Γιατί αποτελούν καλούς ενόχους οι κατά γενική ομολογία "ύποπτοι αλληλέγγυοι", αλλά είναι η κρατική αδιαφορία, η έλλειψη πολιτικής ή εμφανής ανεπάρκεια στη διαχείριση που οδήγησαν στην ύπαρξή τους εκεί και στα επικίνδυνα γεγονότα.

Οι σκοπιανοί αστυνομικοί «εισέβαλαν» χθες, μέσα στο ελληνικό έδαφος!!  πυροβολώντας με σφαίρες καουτσούκ και ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα. Τουλάχιστον 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις, οι 200 με αναπνευστικά προβλήματα -ανάμεσά τους και γυναίκες με παιδιά και οι 100 με τραύματα, 30 μάλιστα εκ των οποία ανοιχτά από χειροβομβίδες ή πλαστικές σφαίρες που δέχθηκαν. Μάλιστα τρία παιδιά, κάτω των 10 ετών έχουν τραύματα στο κεφάλι από τις πλαστικές σφαίρες των σκοπιανών, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.  

Για την φύλαξη των συνόρων μας, προφανώς δεν ευθύνονται "ύποπτοι αλληλέγγυοι", εκτός αν τους έχουμε αναθέσει και τη φύλαξη των συνόρων μας!!!.

Η έκταση των επεισοδίων αιφνιδίασε την κυβέρνηση!!!  η οποία αντέδρασε μετά από αρκετές ώρες όταν πλέον επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ «εισέβαλαν» επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να επιβάλουν την τάξη.

 Σήμερα,  ο επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, προέβη από το πρωί σε δύο αυστηρά διαβήματα.

Ο κ. Λαλάκος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ’ ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου και «κάλεσε τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα».

Έντονη είναι και η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ αδιανόητη και απαράδεκτη, και υπογράμμισε πως με τέτοιες συμπεριφορές η γειτονική χώρα δεν έχει θέση ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ.


Εμείς επισημαίνουμε απλά ότι η κατάσταση δεν διορθώνεται με εκ των υστέρων δηλώσεις, ούτε με αναζήτηση ενόχων που θα καλύψουν την δική μας ανυπαρξία. Ακόμη και αν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί, όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι, δεν εισήλθαν εντός του ελληνικού εδάφους, οι πλαστικές τους σφαίρες και οι χειροβομβίδες και τα δακρυγόνα πέσανε αδιαμφισβήτητα σε ελληνικό έδαφος.
 
 Δείτε το βίντεο του ρωσικού RT με την εισβολή των σκοπιανών αστυνομικών:

bsgreeks.blogspot.com