Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Σύλληψη δύο Ρώσων "κατασκόπων" στην Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 13.04.2016

Το ΤΑΣΣ επιβεβαιώνει τη σύλληψη δύο ρώσων υπηκόων του Σμιρνόφ και του Ανισίμοφ σύμφωνα και με πληροφορίς από το ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το γενικό Προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη οι συλλήψεις έγιναν στις 7 Απριλίου, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους δύο ρώσους που ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για τουριστικούς λόγους.

Από την πλευρά της η τουρκική HURRIYET, αναφέρει τη σύλληψη δύο ρώσων κατασκόπων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Τσετσένου μαχητή Abdulvakhid Edelgireyev μετά από συντονισμένη επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ και της αστυνομίας.

Οι κατηγορούμενοι ως κατάσκοποι, 52χρονος Γιούρι Ανισιμοφ και 55χρονος Αλεξάντερ Σμιρρνόφ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης άλλου στόχου αναφέρει η Habertürk. Οι κατηγορούμενοι ως κατάσκοποι, αρνήθηκαν να μιλήσουν κατά τη διάρκεια της έρευνας και συνελλήφθησαν.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Edelgireyev προσεγγίσθηκε από λευκό αυτοκίνητο και πυροβολήθηκε από τους δολοφόνους του ευρισκόμενος εντός αυτοκινήτου την 1η Νοεμβρίου του 2015 στην περιοχή Καγιασεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε αποκαλύψει, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, ήταν νοικιασμένο από το ρώσο πολίτη Αλεξάντερ Νασίροφ, πο έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015. Ο Νασύροφ στο διάστημα από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου 2015, νοίκιαζε δύο αυτοκίνητα κάθε δεύτερη μέρα. Τα αυτοκίνητα παραδίνονταν σε ένα παρκινγκ στη Γιάλοβα.

Ο Νασύροφ, έμεινε μόνος σε ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη και έφυγε από την Τουρκία στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015 από το αεροδρόμιο Ατατούρκ. Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας που παρακολούθησε τις κινήσεις του Νασύροφ, φέρεται να συναντήθηκε με τους Σμιρνόφ και Ανισίμοφ που διέμεναν σε χωριστά δωμάτια ξενοδοχείου στη Γιάλοβα μεταξύ 11 και 13 Σεπτεμβρίου 2015.


Μετά ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και διέμειναν σε χωριστά ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης μεταξύ 14 και 16 σεπτεμβρίου 2015. Ο Νασύροφ φέρεται να συνάντησε τους Σμορνόφ και Ανισίμοφ σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο τους.

Επισημαίνεται ότι δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου η ανακοίνωση για την έρευνα. Οι ρωσικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους δύο κρατούμενους που αρνούνται τα πάντα.


Bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από tass.ru και hurriyetdailynews.com