Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Νέα κυβέρνηση Γκρόϊσμαν στην Ουκρανία

KIEBO, 14.04.2016

Έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών η Βερχόβνα Ράντα (Ουκρανικό Κοινόβούλιο) έκανε δεκτή την παραίτηση Γιατσενιούκ αλλά και τον διορισμό Γκρόϊσμαν ως Πρωθυπουργού της χώρας.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο παζάρι που εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες για τις θέσεις των υπουργών στην νέα κυβέρνηση που φέρεται να κλείδωσαν την τελευταία στιγμή με συμμετοχή και του Προέδρου της χώρας Πέτρο Παρασένκο.

Πέρα από την έγκριση της νέας κυβέρνησης, η Ράντα μόλις με την τρίτη ψηφοφορία έκανε δεκτές τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Στην τελευταία του ομιλία ως Πρωθυπουργός, ο Αρσένι Γιατσενιούκ ευχαρίστησε τους βουλευτές για την υποστήριξή του και τόνισε, ότι η κυβέρνησή του, έκανε την Ουκρανία ισχυρότερη. Όχι λιγότερο συναισθηματικός και ο λόγος του νέου Πρωθυπουργού Γκρόϊσμαν που εξηγώντας υποσχέθηκε στους βουλευτές ότι θα δείξει πως κυβερνάται ένα κράτος.

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης για τις προγραμματικές της δηλώσεις, αποκτά ουσιαστική ασυλία για ένα χρόνο.

Δείτε το βίντεο με το νέο πρωθυπουργό μετά την επικύρωση της σύνθεσης της κυβέρνησης.

 
bsgreeks.blogspot.com