Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Απόπειρα δολοφονίας Ζαχαρτσένκο στο Ντονιέτσκ από τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες;;;

ΝΤΟΝΙΕΣΚ, 29.04.2016


Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (ΛΔΝ) επιβεβαιώνει, ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Παρασένκο φέρεται να έχει δώσει εντολή για την φυσική εξόντωση των ηγετών της ΛΔΛ και ΛΔΛουγκάνσκ.

Νωρίτερα το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της "ΛΔΝ", ανακοίνωσε την αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος με στόχο τον Πρόεδρο της  Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο. Συνελλήφθησαν τα μέλη ομάδας που εισήρθε στην περιοχή από τις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές που είχαν στην κατοχή τους, ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Τύπου του Υπουργείου κα Μαρία Πετρόβα "Από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Παρασένκο, επειδή δεν θέλει να εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ, δόθηκε διαταγή σε ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας (СБУ) και στην κεντρική διεύθυνση αντικατασκοπείας της Ουκρανίας, για φυσική εξόντωση των ηγετών των "Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ".

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Πετρόβα, οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προσέλκυσαν κατοίκους της περιφέρειας Ντονιέτσκ. Σε περίπτωση επιτυχίας του χτυπήματος, τους είχαν υποσχεθεί 100 χιλιάδες δολάρια.

"Τα πρόσωπα που προσελκύστηκαν από πράκτορα, τον Μάρτιο βρέθηκαν στις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές, όπου και έλαβαν οδηγίες από συνεργάτες της Ουκρανικής Ασφάλειας (СБУ) για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος... Στις 27 Απριλίου πράκτορας της СБУ μετέφερε στο Ντονιέτσκ τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον παρέδωσε στους εκτελεστές του τρομοκρατικού χτυπήματος. Στη διάρκεια επιχείρησης την επόμενη μέρα, όλοι οι εγκληματίες συνελλήφθησαν" ανακοίνωσε η Πετρόβα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της "ΛΔΝ", ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 3,6 κιλά ΤΝΤ και 200 γραμμάρια πλαστικού εκρηκτικού με πυροκροτητή. 

Ο ίδιος ο Ζαχαρτσένκο, μίλησε σήμερα για απόπειρα δολοφονίας του που προετοιμαζόταν για την ημέρα του Πάσχα.

Από την Ουκρανική πλευρά, ο Αντρέι Λίσενκο, εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ουκρανίας για Ουκρανικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί για την κράτηση ουκρανών πολιτών οι οποίοι φέρεται να προετοιμάζαν απόπειρα εναντίον του ηγέτη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο."
θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι "οι

"Δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Δε μας ενημέρωσε κανείς γι αυτό. Για το ότι είναι πολίτες της Ουκρανίας... Αυτοί εκεί κάθε μέρα κάποιον συλλαμβάνουν. Δυστυχώς μάλλον δεν μπορώ να σχολιάσω, μια που δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολούθησουμε τις ενέργειές τους" - ε'ιπε ο Λίσενκο.

Το bsgreeks.blogspot.com μεταφέρει την είδηση από το ρωσικό Ria Novosti. Αξίζει να σημειώσουμε τον ασυνήθιστο τρόπο μετάδοσης της είδησης - την αμφιβολία του τρόπου που μεταφέρεται η είδηση από το ρωσικό μέσο. Ίσως να σηματοδοτεί μια αλλαγή στις σχέσεις Μόσχας με Ντονιετσκ και Λουγκάνσκ.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από Ria Novosti