Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

80 Χρόνια από τη σύσταση του Προεδρικού Συντάγματος της Ρωσίας - φρουρών του Κρεμλίνου. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 8η Απριλίου του 1936 αποτελεί την ημέρα δημιουργία του τάγματος ειδικών αποστολών του Κρεμλίνου, γνωστού σήμερα ως Προεδρικού Συντάγματος.

Όποιος έτυχε να βρεθεί στη Μόσχα οπωσδήποτε θα παρακολούθησε μια από τις ανοιχτές τελετές που προσελκύουν εκατοντάδες Μοσχοβίτες και τουρίστες. Και φυσικά θα έμεινε κατάπληκτος από την απόλυτη ακρίβεια των κινήσεων, ή την απόλυτη ακινησία στη σκοπιά.

Λίγοι βέβαια είναι αυτοί που γνωρίζουν τις προϋποθέσεις υπηρεσίας σε αυτή την ειδική μονάδα του ρωσικού στρατού. Απλές καταρχήν προϋποθέσεις.
- Ύψος, από 1,75 - 1,90
- Βάρος, κανονικό ανάλογο του ύψους
- άριστη όραση και ακοή, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ούτε ένα τατουάζ στο σώμα τους, δεν θα πρέπει να προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, δεν θα πρέπει να έχουν συγγενείς, ούτε καν μακρινούς. Προτιμούνται τα σλαβικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο. Από άποψη εκπαίδευσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση ενώ η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί επιπλέον προσόν. Δεν απαιτείται η γνώση ξένων γλωσσών. Οι γνώστες ασιατικών πολεμικών τεχνών, είναι ευπρόσδεκτοι.

Βασική προϋπόθεση επιλογής του υποψήφιου είναι η θέλησή του να γίνει φρουρός του Κρεμλίνου.

Οι επιλογοί των φρουρών του Κρεμλίνου, ξεκινάει πολύ νωρίτερα από την έναρξη της θητείας τους. Αξιωματικοί του συντάγματος, επιλέγουν τους καταρχήν υποψήφιους, στα στρατολογικά τμήματα της χώρας.

Μετά απο σκληρές δοκιμασίες 2 εξαμήνων όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων και γραπτές εξετάσεις, όσοι τα καταφέρουν μπορούν να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο με τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Αλλά και πάλι λίγοι είναι αυτοί που επιλέγονται τελικά και συμμετέχουν στο λόχο επιδείξεων ή επιλέγονται ως φρουροί της Σκοπιάς Νο1 - της άσβεστης φλόγας στο Κρεμλίνο. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που καταφέρνουν να φρουρούν την αίθουσα του Αγίου Γεωργίου - είναι οι στρατιώτες που ανοίγουν τις βαριές επίχρυσες πορτες κατά την είσοδο του Προέδρου της Ρωσίας. Συνήθως για αυτή τη δουλειά επιλέγονται δίδυμοι !

Δείτε τα βίντεο σχετικά με το Προεδρικό Σύνταγμα αλλά και επίδειξη των ειδικών δυνατοτήτων του:

 bsgreeks.blogspot.com