Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο Ελληνισμός της πρώην ΕΣΣΔ γιορτάζει την Εθνική Επέτειο. Εκδηλώσεις παντού!!!

Όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνισμός της πρώην ΕΣΣΔ εορτάζει και φέτος την Εθνική Επέτειο με μια σειρά εκδηλώσεων παντού. Σε μεγάλες πόλεις αλλά και στα μικρότερα χωριά, όπου υπάρχει Έλληνας, ο Ελληνισμός γιορτάζει.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας Μόσχα

Σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματισθεί στη Ρωσική πρωτεύουσα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση Μόσχας, σήμερα στις 18:00 στην αίθουσα Β του Οίκου των Εθνοτήτων στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, στη βιβλιοθήκη "Νεκράσοβ" διοργανώνεται εκδήλωση από την Ομοσπονδία Γυναικών "ΑΓΑΠΗ", υπό το Σύλλογο Ελλήνων της Μόσχας, με το γενικό τίτλο "Ο Χαιρετισμός μας σε σένα Ελευθερία".

Το βράδυ διοργάνωνεται Ποντιακό Γλέντι από τη λέσχη "Είμαι Έλληνας" με το Γώγο Ιωαννίδη και τον ομογενή ηθοποιό Γιάννη Πολίτη

Στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

Η Κεντρική Εκδήλωση εορτασμού πραγματοποιείται σήμερα στις 17:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη Μαριούπολη και των αρχών της πόλης, στην οποία κατοικούν άνω των 60 χιλιάδων Ελλήνων.

Στο Μπερντιάνσκ της Ουκρανίας

Η Κεντρική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθές 24.03.2016 ενώ παράλληλα εγκαινιάσθηκε έκθεση με τίτλο "Ελλάδα, μύθοι πραγματικότητα και μαρτυρίες".  Τόσο η εκδήλωση, όσο και η έκθεση συνδιοργανώνονται από, το Κρατικό Μουσείο Τέχνης "Μπρόντσκιι", το Σύλλογο Ελλήνων Μπερντιάνσκ "ΕΛΛΑΔΑ" και το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Μπερντιάνσκ.

Στο Ζαπαρόζιε της Ουκρανίας

Αύριο 26.03 και ώρα 13:00 στον Πολιτιστικό Κέντρο "Τ. Σεφτσένκο" διοργανώνεται συναυλία  αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου, με συμμετοχή πλειάδας καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης.

Στο Μάνγκους της Ουκρανίας

Εχθές 24.03 με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιοχής Περσοτράβεν, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού με το γενικό τίτλο "Φλόγα της Ελλάδας", αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο.

Στο Σότσι της Ρωσίας

Εκδήλωση - Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού, αφιερωμένο στην 25η Μαρτίου, διοργανώνει σήμερα στις 18:00 στη μεγάλη Αίθουσα του Κεντρικού Πολιτιστικού κέντρου της Πόλης, ο Σύλλογος Ελλήνων Σότσι "ΕΝΩΣΗ".

Στο Γκελεντζίκ της Ρωσίας

Παραδοσιακό γλέντι με το Μουσικό Συγκρότημα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" διοργανώνει στις 27 Μαρτίου, ώρα έναρξης 17:00, ο Σύλλογος Ελλήνων του Γελεντζίκ.

Στο Νοβορωσίσκ της Ρωσίας

Με μιά εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό εκδήλωση γιόρτασε χθες την Εθνική Επέτειο ο Ελληνσιμός στο Νοβορωσίσκ. Η εκδήλωση που πραγματοποήθηκε στο Ναυτικό Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών που κατέκλεισαν την μεγάλη αίθουσα και απόλαυσαν μια υπέροχη ελληνική βραδιά.

Στο Μερτσανσκ της Ρωσίας

Η εκδήλωση για την 195η Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάσθηκε εχθές σε ένα από τα παλαιότερα ελληνικά χωριά της Ρωσίας - στην Ελληνική Περιοχή - στο Μερτσάνσκ. Την εκδήλωση παρακουλούθησε πλήθος κόσμου.



Στο Ροστόβ της Ρωσίας

Η Κεντρική Εκδήλωση που παράλληλα σηματοδοτεί και την έναρξη τους αφιερωματικού έτους Ελλάδας Ρωσίας, πραγματοποιείται αύριο στις 14:00 στο Περιφερειακό Κέντρο Λαϊκής Παράδοσης με συμμετοχή σημαντικών ομογενών καλλιτεχνών της Ρωσίας.



Στην Κριμαία 

Η Κεντρική Εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Εθνικο-πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Κριμαίας "ΤΑΥΡΙΔΑ", διοργανώνεται αύριο 26 Μαρτίου στο Εθνογραφικό Μουσείο της Συμφερούπολης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία αλλά και έκθεση φωτογραφίας. Με το πέρας της εκδήλωσης έχει προγραμματισθεί δεξίωση.

Και ο κατάλογος διαρκώς συμπληρώνεται...

bsgreeks.blogspot.com