Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ελλάδα: Οι πολίτες ΚΡΑΤΟΣ και η πολιτική παιδική χαρά.

Του Θράσου Ευτυχίδη

Ειλικρινά κάθομαι και σκέφτομαι. Γιατί παίρνουν μισθό οι πολιτικοί μας; Γιατί έχουμε κυβέρνηση, Πρωθυπουργό, Υπουργούς και παρατρεχάμενους, αντιπολίτευση, βουλευτές και άλλους παρατρεχάμενους,  που μας κοστίζουν ένα σωρό λεφτά (που δεν έχουμε) όταν είναι ανίκανοι - ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, να κάνουν αυτό για το οποίο τους πληρώνουμε.

Βέβαια μας κάνουν και γελάμε μέσω των καθημερινών τους εμφανίσεων στην τηλεόραση - ολόκληρη πρωινή ζώνη καλύπτουν με τις εξυπνάδες τους, πρακτικά όμως; ΜΗΔΕΝ. Μια πολιτική παιδική χαρά.

Ένα από τα σημεία που με εξοργίζει πλέον περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η εμφάνιση πολιτικών που μοιράζουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες. Οι καλοπληρωμένοι πολιτικοί (γόνοι πολιτικών) που φέρουν απόλυτα την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία ζούμε, έχουν το θράσος (άλλος έχει το όνομα και άλλοι τη χάρη) να οικειοποιούνται το υστέρημα της προσφοράς του Έλληνα και να το μοιράζουν ως δικό τους για να επιδείξουν την ανθρωπιά που δεν έχουν.

Είναι οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ. που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, που δημιούργησαν στρατιές ανέργων, που έκοψαν τις πενηχρές συντάξεις των παλλινοστούντων ομογενών, που δεν τους ενδιαφέρει πως ζούμε.

Την ίδια στιγμή που οργανώνονται κατευθυνόμενες εκστρατείες στήριξης των προσφύγων - καλώς δε λέω, συνεχίζουν να αγνοούν τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων που ζουν στα όρια της φτώχιας, που ζουν στην ανεργία, που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας για τα παιδιά τους.

Είναι αστείο, αλλά, αυτό το "Όλοι μαζί μπορούμε" κινδυνεύει να εξελιχθεί σε στάση ολόκληρου του "πολιτικού" μας (λέμε τώρα...) συστήματος, που έχει μεταφέρει τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του στην πλάτη των πολιτών. Με μια διαφορά όμως, ότι αυτοί (πολιτικοί, παρατρεχάμενοι, κράτος, δομές, υπάλληλοι κλπ κλπ) πληρώνονται γι αυτό ενώ ο πολίτης πληρώνει... Και όχι απλώς πληρώνει, αλλά ματώνει και "χαίρι" δε βλέπει. 

Είμαι από τους ανθρώπους, τους Έλληνες, που στηρίζουν και συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού. Έτσι είναι οι Έλληνες και όσο και αν προσπαθούν να μας αλλάξουν και να μας κάνουν να κλειστούμε στο καβούκι μας, δε θα τα καταφέρουν. Ο Έλληνας είναι πρώτα και κύρια ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όλες οι μεγάλες μάχες που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Ελληνισμός, της έχει δώσει για την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Επιμένω όμως να είμαι και ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΑΠΑΙΤΩ από τους πολιτικούς της χώρας μου, από το κράτος ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ τους. Και να σιωπήσουν επιτέλους ή να ξεκινούν κάθε παρέμβασή τους με τη λέξη συγγνώμη προς τον Ελληνικό λαό.

Μπορεί και να έχω άδικο. Να είμαι υπερβολικός. Να βλέπω ένα κακό όνειρο. Να ξυπνήσω και νάναι αλλιώς. ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ !!!

bsgreeks.blogspot.com