Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία Ομοσπονδιακής περιοχής στη Βόρεια Συρία.

Στη σύνθεση του "Δημοκρατικού συστήματος της Ροζάβα και της βόρειας Συρίας" συμμετέχουν τα τρία κουρδικά καντόνια και ορισμένες γειτονικές περιοχές. Η κυβέρνηση της Δαμασκού, ονόμασε τη δημιουργία ομοσπονδιακής περιοχής παράνομη, η συριακή αντιπολίτευση και η Τουρκία επίσης τάχθηκαν κατά.

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν τη δημιουργία ομοσπονδιακής περιοχής στη βόρεια Συρία, μεταδίδει σήμερα το АFP.

"Για την περιοχή του Συριακού Κουρδιστάν στη δόρεια Συρία, εγκρίθηκε το "ομοσπονδιακό σύστημα", - ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης, Σιχανόουκ Ντιμπό, μετά το τέλος της συνάντησης στην πόλη Ρμειλά της Βορειο-ανατολικής Συρίας.

Για την διακήρυξη της "ομοσπονδίας" προσήλθαν σήμερα στη συριακή πόλη Ρμειλά της επαρχίας Χασέκε γύρω στους 200 αντιπροσώπους από ολόκληρη τη βόρεια Συρία. Οι αντιπρόσωποι εκπροσωπούσαν το Συριακό Κουρδιστάν, καθώς και αραβικές, ασσηριακές, τσετσενικές, τσερκέζικες, τουρμένικες και αρμενικές κοινότητες, την πόλη Χαλέπι, την Αλ Σανμπέ κ.α. Η συνέλευση στη Ρμειλά, αναμένεται να αμβλύνει τις διαφορές αλλά και να συνενώσει τις πολιτιφυλακές των διαφορετικών ομάδων στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τη Τζεμπάτ Αν Νουσρί και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
bsgreeks.blogspot.com