Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ο Σάββας Αναστασιάδης για το χαρακτηρισμό «Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής»

Όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο και όσοι πράττουν δημόσια, πρέπει να αποτελούν αντικείμενο κριτικής και μάλιστα σκληρής. Γιατί μέσα από την κριτική επιτυγχάνεται η πρόοδος σε όλους τους τομείς. Όμως άλλο κριτική και άλλο ρατσιστικού και απαξιωτικού χαρακτήρα αναφορές, όπως αυτή στο άρθρο του Α. Ανδριανόπουλου, που προσβάλλει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού, τους Ποντίους, που έχουν τεράστια προσφορά στους εθνικούς αγώνες και σε αυτό που αποκαλούμε ελληνική πατρίδα.

Και ο χαρακτηρισμός «Ρωσοπόντιος», μαζί με άλλες ανάλογες αιχμές, που αφορούν την καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη, ενός ανθρώπου με εθνική προσφορά, προσβάλλουν στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού και ιδιαίτερα εκείνους που προέρχονται από την περιοχή του Καυκάσου και της Ρωσίας, που έζησαν στο πετσί τους πέντε εξορίες, επιμένοντας πεισματικά να κρατούν το ελληνικό διαβατήριο και την Ελλάδα στη καρδιά τους.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ότι και από τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΠΑΔΕ), δηλαδή των ελληνικής καταγωγής βουλευτών και υπουργών σε άλλες χώρες, το μεγαλύτερο ποσοστό δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα, αλλά διακατέχονται από υψηλό ελληνικό φρόνημα. Ο Α. Ανδριανόπουλος δεν έχει το ανάστημα να μιλά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες Πόντιους και ιδιαίτερα για έναν άνθρωπο, σαν τον Ιβάν Σαββίδη.
Όταν κάποιοι άλλοι «πατριώτες» συμπολίτες μας, την περίοδο της κρίσης, έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να μη τα χάσουν, αυτός έφερνε χρήματα στην Ελλάδα επένδυε και δημιουργούσε θέσεις εργασίας για να στηρίξει την Ελλάδα .

Του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης
Πηγή:  http://www.pontos-news.gr