Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Φιλοξενούμενος στη μαγική χώρα του Ολυμπιακού !!!

Του Θράσου Ευτυχίδη

Διάβασα την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Έχουν δίκηο οι άνθρωποι. Έτσι έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια, έτσι κάνουν. Το ποδόσφαιρό τους ανήκει. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά αυτό ειναι τίποτα. Συμπεριφέρονται δικαιωματικά έτσι γιατί ολόκληρη η χώρα τους ανήκει. Εκλέγουν Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Κυβερνήσεις, αποφασίζουν για εμάς πριν από εμάς. Μας φιλοξενούν, όλους εμάς και όχι μόνο το Σαββίδη στη μαγική χώρα που με τόσο κόπο έχουν φτιάξει.

Αν κάποιος τολμήσει να σκεφθεί διαφορετικά, όχι να μιλήσει, αυτό πλέον είναι επιστημονική φαντασία, έρχονται όλοι μαζί, να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Γιατί Ολυμπιακός είναι ολόκληρο το σύστημα. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι και με κάθε τρόπο. Και να σταματήσουν τα χαζά περί κάθαρσης κλπ.  Γιατί απλά αγαπητοί φίλες και φίλοι Ολυμπιακός είναι το πολιτικό μας σύστημα.

Την επόμενη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έγραψα, ότι αν ήμουν ο Σαββίδης, δεν θα έλεγα αυτά που είπε. Αυτά δεν τους αγγίζουν ούτε τους ενοχλούν. Θα φωνάξει, θα φωνάξει και θα ησυχάσει ο φιλοξενούμενος.... Θα έβγαινα είπα, να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για την τίμια νίκη, θα έδινα συγχαρητήρια στο διαιτητή Παπά για την άριστη διαιτησία και απλά θα ανακοίνωνα την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος.

Έσπευσαν αμέσως διάφοροι φίλοι να διαμαρτυρηθούν ... "ε όχι και να συνδέσουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική" !!!

Ακολούθησε η ανακοίνωση Ανδριανόπουλου περί "Ρωσοπόντιου εξολοθρευτή" και αμέσως μετά η ανακοίνωση του επίσημου Ολυμπιακού περί "φιλοξενούμενου..." Προφανώς ο Ανδριανόπουλος δίνει γραμμή στον Ολυμπιακό, ή μήπως το αντίθετο;

Βέβαια αν πω ότι το ποδόσφαιρό μας, είναι καθρέφτης της πολιτικής μας ζωής και το αντίστροφο, δε θα έχω ανακαλύψει την Αμερική. Οι ομοιότητες είναι τεράστιες. Και στα δύο υπάρχει μια κυρίαρχη ομάδα που συναλλάσεται μεταξύ της. Ή μήπως είναι κάποιος που δεν το ξέρει αυτό; Είναι η ομάδα που κάνει ότι θέλει στην κυριολεξία, έχοντας διασφαλίσει το νομοθετικό της ατιμώρητο. Για την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό αυτό είναι το λεγόμενο "αυτοδιοίκητο" και οι διεθνείς κανονισμοί που διέπουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Για το πολιτικό μας σύστημα, οι νόμοι της συγκάλυψης.

Και πραγματικά σ αυτή τη μαγική χώρα του Ολυμπιακού μπορείς να κλέψεις ότι θέλεις Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Δημόσια Ταμεία, Ασφαλιστικά Ταμεία να διαλύσεις δομές και υπηρεσίες να οδηγήσεις ποδοσφαιρικές ομάδες και πολίτες στην εξαθλίωση. Και όλα αυτά απλά για να μπείς στο Сhampions League, να ξαναεκλεγείς στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσεις τα μέσα να συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις ότι κάνεις. 

Κανείς δεν τιμωρείται !!! Η ΕΠΟ έχει σήμερα υπόδικο Πρόεδρο!!! οι Έλληνες πολιτικοί ξελασπώνουν δια της ψήφου των υποτελών φιλοξενουμένων. Άραια και που, κάποιος βρίσκεται στη φυλακή .. έτσι για ξεκάρφωμα. Αν δώσουμε βάση λοιπόν στις καταδίκες και στις φυλακίσεις των δέκα τελευταίων χρόνων, για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο Τζοχατζόπουλος, ενώ για τα δεινά του ποδοσφαίρου έφταιγε μόνο ο συγχωρεμένος Μάκης Ψωμιάδης. Όλοι οι άλλοι συνεχίζουν σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Ζουν και περπαταν περήφανοι για το έργο τους ... στη δική τους χώρα.

Ο κύκλος της διαπλοκής είναι τέτοιος που δύσκολα σπάει. Το σύστημα αλληλουποστηρίζεται. Ποδόσφαιρο, πολιτική, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές του δημοσίου, συναντιούνται κατά ένα μοναδικό - μαγικό τρόπο ως προς το διοκτησιακό τους καθεστώς. 

Στη μαγική λοιπόν χώρα του Ολυμπιακού (θα μπορούσε να είναι και Παναθηναϊκού ή άλλης ομάδας) όλοι οι υπόλοιποι ζούμε και λειτουργούμε ως φιλοξενούμενοι. Οι μεν ομάδες που πρέπει να χάνουν θα χάνουν οι μεν πολίτες που πρέπει να πληρώνουν, θα πληρώνουν.

Αν τώρα έχεις και την ατυχία να είσαι "Έλληνας από αλλού" πόντιος ή μικρασιάτης, θα νιώσεις και το ρατσισμό του συστήματος. Από που κι ως που εσύ διεκδικείς να είσαι ίσος με αυτούς; Σε βγάζουν τρελλό (περίπτωση Σαββίδη) που τολμάει (άκου θράσος ο φιλοξενούμενος!!!) να διεκδικεί ακόμη και μέσα στη Βουλή ... την κλειστή τους λέσχη. Ο "τουρκόσπορος", ο "ρωσοπόντιος" ο "Βούλγαρος" !!!  

 Το ποδόσφαιρό μας λοιπόν, δεν θα αλλάξει όσο εμείς, οι υποτελείς φιλοξενούμενοι (οπαδοί, ψηφοφόροι) δεν αλλάζουμε μυαλά. Για όλο αυτό το χάλι φταίμε όλοι εμείς που μας κατάντησαν φιλοξενούμενους στη χώρα μας. Είναι απλό.

Τι δεν καταλαβένετε;  Φιλοξενούμενοι έ φιλοξενούμενοι!!!!

bsgreeks.blogspot.com