Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Παλλιννοστούντων Ομογενών Σέργιου Καλπαζίδη για την αήθη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρ. ΕΣΣΔ στηρίζει τον κ. Ιβάν Σαββίδη.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ακούσαμε από τον πολιτικό που μάλιστα διετέλεσε και Υπουργός προσβλητικές εκφράσεις που αφορούν γενικά το ποντιακό ελληνισμό.
Κ. Ανδριανόπουλε, ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στο χωριό Σάντα της περιοχής Τσάλκα της Γεωργίας και άπταιστα μιλάει ποντιακά και εάν δεν μιλάει ελληνικά δεν φταίει ο ίδιος, όπως δεν φταίμε όλοι εμείς οι παλιννοστούντες για το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στο σοβιετικό κράτος. Και τι κάνανε οι κυβερνήσεις της Ελλάδος για να μην ξεχάσουμε εμείς την ελληνική γλώσσα; Εάν κάποιος δεν μιλάει ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι ομογενής και μάλιστα υπάρχουν πολλοί που ναι μεν μιλάνε ελληνικά, αλλά δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Δεν μπορείτε κ. Ανδριανόπουλε να μας κρίνετε εσείς, μας έκρινε η ιστορία με χιλιάδες χρόνια αγώνες που έδωσαν οι προγονοί μας θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους για να κρατήσουν την ελληνική καταγωγή τους.
Σήμερα, όταν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες μεταφέρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ο Τραντέλλενας Ιβάν Σαββίδης φέρνει τα λεφτά του από Ρωσία και επενδύει στην άρρωστη ελληνική οικονομία, όταν μάλιστα και η Ρωσία έχει ανάγκη από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ο Ιβάν Σαββίδης μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει πολλές γενναίες πατριωτικές πράξεις που δεν κάνατε και δεν μπορείτε να κάνετε εσείς.
Κ. Ανδριανόπουλε, η ρατσιστική σας έκφραση " Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρεύτης" που έγινε στο πρόσωπο του κ.Ιβάν Σαββίδη προσβάλλει όλους Ελληνοπόντιους Παλιννοστούντες από την πρ. ΕΣΣΔ και γενικά όλο το ποντιακό ελληνισμό. Σας καλούμε να την επανορθώσετε και να διαβάσετε έστω και λίγο την ιστορία μας.


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παλιννοστούντων
Σέργιος Καλπαζίδης.

bsgreeks.blogspot.com