Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

"Ο Ιβάν Σαββίδης λειτουργεί ως ευπατρίδης. η ιστορία θα τον δικαιώσει". Η δημόσια τοποθέτηση του Άγγελου Ασλανίδη για τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Άγγελος Ασλανιδης, πρώην Συντονιστής Περιφέρειας Ευρώπης του ΣΑΕ, τοποθετήθηκε δημόσια για την αήθη επίθεση που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης. Στο λογαριασμό του σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης έγραψε:

"Πρόσφατες δημοσιεύσεις του Ανδρέα Ανδριανόπουλου και του περίγυρου του με αναγκάζουν να γράψω δύο λόγια για τον Άνδρα Ιβάν Σαββίδη. Αυτόν τον μονομάχο Tραντέλλενα ενάντια στα Ελληνικά πιράνχας, δηλαδή στους Έλληνες που συνήθισαν να κάνουν ως βίωμά τους το μίσος για κάθε τι το Ελληνικό, για να μπορούν να νέμονται την Ελλάδα σαν φέουδο τους.

Η τακτική των χαρακτηρισμών και των αορίστων κατηγοριών είναι γνωστή σ’ εμάς τους Ποντίους από τα παλιά πέτρινα χρόνια της προσφυγιάς του ’22, και στην σύγχρονη εποχή ως Γκεμπελική τακτική, τέλος πάντων ο Ελληνικός λαός γνωρίζει και ας κρίνει.

Το 2006 γνώρισα τον Ιβάν Σαββίδη. Τον παρεκάλεσαν οι Έλληνες της περιοχής του Ευξείνου Πόντου να διεκδικήσει την νεοσύστατη Περιφέρεια του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ διότι τότε ήταν Βουλευτής της Ρωσικής Δούμας και αν ήθελε, θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειμαζόμενους Έλληνες της περιφέρειάς του. Ευτυχώς γι’ αυτούς δέχθηκε την πρότασή τους και ομόφωνα εκλέχτηκε Συντονιστής, πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου. Θέση την οποία διατηρεί αφού ανανεώνεται μέσα από εκλογική διαδικασία!

Η Περιφέρεια ΣΑΕ χωρών πρώην ΕΣΣΔ είναι η μοναδική περιφέρεια του ΣΑΕ που λειτουργεί, βεβαίως ως αυτοχρηματοδοτούμενη. Πέραν των εξόδων του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της περιφέρειάς του, χρηματοδοτεί την λειτουργία των συλλόγων, δεινοπαθούντες έλληνες, συνέδρια με διάφορες θεματικές που έχουν επίκεντρο την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Είναι μελετητής της Αγίας Γραφής και συχνά αναφέρεται σ’ αυτήν στην επιχειρηματικότητα του λόγου του.

Είναι πόντιος με γνώση της μητρικής μας γλώσσας της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Το Ελληνικό εθνικό του φρόνημα είναι πολύ ψηλό! Λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του έθνους υπεύθυνα και σιωπηρά! Αγωνίζεται να ενώσει όλους τους ποντίους γιατί πιστεύει ότι με την ενότητα των εθνικό-τοπικών φορέων και την συνεργασία τους μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην Ελλάδα και κάνει προσπάθειες να φέρει και άλλους επενδυτές, ενώ ελληνικά κεφάλαια μεταναστεύουν, ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει στην Ελλάδα, και μάλιστα όχι ευκαιριακά. Τον ρώτησα μια φορά πιο είναι Ιβάν το άμεσο όραμά σου για την Ελλάδα; -Θέλω να δημιουργήσω θέσεις εργασίας στην Ελλάδα!!! μου απάντησε, για να απαλλαγεί ο έλληνας από την φτώχια.

Το κοινωνικό έργο του Ιβάν Σαββίδη είναι μεγάλο! Ενδυκτικά αναφέρω, μεγάλη εισφορά στους πυροπαθείς της Πελοποννήσου, εισφορά στους δεινοπαθούντες Έλληνες της Γεωργίας και Ουκρανίας, χρηματοδοτήσεις Ομοσπονδιών, Συλλόγων, συνεδρίων σε Ευρώπη και αλλού. Τον Οκτώβριο του 2015 χρηματοδότησε πλήρως την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στην Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν 500 Νεολαίοι από όλο τον κόσμο, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες! Βρέθηκα στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, του Αγίου Πνεύματος, όπου ο Ιβάν έκτισε έναν ομώνυμο Ναό, ίδιο με αυτόν του χωριού του Σάντα, της Γεωργίας. Πλήθος πιστών στο προσκύνημα, κυρίως Νέο-προσφύγων ποντίων, μεταξύ αυτών πάρα πολλοί ενδεείς, τους οποίους ο Ιβάν συμπαραστέκεται. Μόνο με ευλάβεια μπορούμε να αναφερόμαστε στο όνομά του. Έχει τιμηθεί από πολλούς Συλλόγους για το έργο του, από το ίδρυμα Παναγία Σουμελά του Βερμίου και από αλλού.

Οι νεολαίοι των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ συγκροτημένα και Συλλογικά πλέον, αναπνέουν και εκπνέουν Ελλάδα συνεδριάζουν συχνά όλοι με θέματα Ελληνικά, όπως: παιδείας, πολιτισμού, ιστορίας. Εκτός από Ελληνικά, διδάσκονται Ελληνικούς χορούς και τιμούν της επετείους του Ελληνικού Έθνους.

Ποιος λοιπόν έχει το ανάστημα να μιλήσει ενάντια στον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο εγώ συνομιλώ στην ποντιακή, που είναι η μητρική μου γλώσσα. Εγώ τα νέα ελληνικά τα έμαθα όταν πήγα στο σχολείο. Η μητέρα του Ιβάν είναι το γένος Ασλανίδη, έχω γνωρίσει τους συγγενείς του και από την πλευρά της μητέρας του. Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας και την ιστορία μας, εμείς οι Πόντιοι. Το ότι υπάρχει ιμπεριαλιστική συμπεριφορά από το Αθηναϊκό κράτος εις βάρος των προσφύγων γενικά είναι γνωστό, από την άφιξή μας στην Ελλάδα, την οποία εμείς διατηρήσαμε Ελληνική. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, από μικρός θυμάμαι ότι γινόντουσαν πάντοτε διακρίσεις σε βάρος των ομάδων του Βορά. Θα μπορούσαμε γι’ αυτό να ρωτήσουμε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ, του ΗΡΑΚΛΗ κλπ.

Ο Ιβάν Σαββίδης πάντοτε υπήρξε αρωγός για την Ελλάδα. Για την περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας συνέβαλε τα μέγιστα, για το σκοπό αυτό τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν . Ακόμη και στην περίοδο του εμπάργκο Ρωσίας-Ευρώπης ο Ιβάν ζήτησε με επιστολή του από τον ρώσο πρόεδρο κ. Πούτην να εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα και να εισάγονται στην Ρωσία.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Τραντέλλενας (τριάντα φορές Έλληνας). Έχει καθαρή Ποντιακή σκέψη και είναι περήφανος γι’ αυτό. Τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και άλλοι συγγενείς του ζουν στην Θεσσαλονίκη τους έχω γνωρίσει και μαζί τους μιλώ ποντιακά. Η ποντιακή διάλεκτος έχει 60% Ιωνικές λέξεις 20% Ομηρικές 15% Τούρκικες και 5% διάφορες. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την Νεοελληνική γλώσσα. Θα μπορούσε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, εάν έχει χρόνο, να κάνει μερικά μαθήματα, για να μπορεί να συνεννοείται και να μιλεί στην ποντιακή διάλεκτο με τον Ιβάν, για να του λέει τα παράπονά του! χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί υβριστής!!!!!!

Πολλά θα μπορούσα να γράψω για το έργο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης λειτουργεί ως ευπατρίδης η ιστορία θα τον δικαιώσει."

bsgreeks.blogspot.com