Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η έντονη αντίδραση του Αλέκου Τριανταφυλλίδη για τη ρατσιστική επίθεση προς το Σαββίδη.

«Η προσβολή που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός στο πρόσωπο του Έλληνα του Πόντου Ιβάν Σαββίδη, επιβάλλει και απαιτεί άμεση επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη τώρα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Επίσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι «οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον της καταγωγής του Ιβάν Σαββίδη συνιστούν προσβολή σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου συνολικά και είναι απόλυτα κατακριτέοι. Θα πρέπει να του ζητηθεί δημόσια συγγνώμη» Πηγή: www.lifo.gr
Την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ανδρεά Ανδριανόπουλου που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά, περί «φιλοξενούμενου-ρωσοπόντιου» για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

«Η αναφορά Ανδριανόπουλου και όποιους αυτός εκπροσωπεί περί «φιλοξενούμενου-ρωσοπόντιου» είναι άθλια, ρατσιστική και κατάπτυστη. Αν ο Ιβάν είναι «φιλοξενούμενος» στην Ελλάδα, τότε είμαι και εγώ «φιλοξενούμενος», όπως και ο παππούς Αλέξανδρος από το Σοχούμι, όπως και τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες Πόντιοι σε όλο τον πλανήτη, που έχουν ως φάρο στην καρδιά τους τη Μητέρα –Πατρίδα» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ανδριανόπουλου.

«Απαιτώ ως Πόντιος, ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ως πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς από τον κ. Ανδριανόπουλο και όποιους αυτός εκπροσωπεί, να αποσύρει άμεσα τους αήθεις, προσβλητικούς και ανιστόρητους όρους και χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά στην παρούσα φάση, ανιστόρητων και ρατσιστικών διαχωρισμών, διαιρέσεων και διακρίσεων. Έχει ανάγκη από εθνική, κοινωνική συνοχή και ενότητα. Ο Ιβάν δεν είναι μόνο Έλληνας, είναι Τραντέλλενας, με πράξεις και όχι με λόγια. Τελεία».

bsgreeks.blogspot.com