Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήνυμα Ιβάν Σαββίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, ο Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα του Συντονιστή του ΣΑΕ, του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας αλλά και του μέλους της Επιτροπής Διεθνικών Σχέσεων υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας, απήυθυνε προς όλους τους Έλληνες το παρακάτω μήνυμα:
 
Αγαπητοί Συμπατριώτες! Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι!

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα, που απετέλεσε την αφετηρία στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Η εθνικο-απελευθερωτική επανάσταση του 1821 οδήγησε στην επί μακρόν αναμενόμενη απελευθέρωση της Ελλάδας από τα τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς.

Υπό την σημαία της Ορθόδοξης πίστης, εμποτισμένοι με την ιδέα της σωτηρίας της πατρώας γής, οι Έλληνες πατριώτες, χωρίς να υπολογίσουν την ζωή τους πολέμησαν για την ελευθερία της Πατρίδας.
Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μπροστά σε όλους τους ήρωες της Ελλάδας, μπροστά στους Φιλέλληνες, που στη δύσκολη για την Ελλάδα στιγμή, ήρθαν να τη βοηθήσουν. 

Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, θα θυμόμαστε πάντα την τεράστια συνεισφορά της Ρωσίας στον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Τις μακρές παραδόσεις φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας, που στηρίζονται στην κοινή πνευματικότητα, οι οποίες κατά τη διάρκεια αιώνων ενώνουν τον ρωσικό και τον ελληνικό λαό και έχουν θέση και σήμερα.

Η πραγματοποίηση το 2016 του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας - αποτελεί δυνατότητα, στο υψηλότερο δυνατό κρατικό επίπεδο, απόδοσης φόρου τιμής στην μακραίωνη πολιτιστική ιστορία των δύο χωρών, είναι το δώσιμο ενός νεόυ σφυγμού στην περαιτέρω ανάπυξη της διμερούς  αλληλεπίδρασης και συνεργασίας. 

Αυτή την σημαίνουσα ημέρα, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας ευτυχία, ευημερία και ειρήνη, και στο λαό μας εύχομαι πνευματική ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη, ειδικά τώρα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας.

 Με εκτίμηση

Ο Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Χωρών πρώην ΕΣΣΔ,
Μέλος του Συμβουλίου Διεθνικών Σχέσεων υπό τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Πρόεδρος της ΟΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας

Ιβάν Ιγνατίου Σαββίδης