Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία προετοιμάζεται για εισβολή στη Συρία, λέει η Μόσχα.

ΜΟΣΧΑ, 04.02.2016

"Έχουμε σοβαρές ενδείξεις να υποψιαζόμαστε εντατική προετοιμασία της Τουρκίας για στρατιωτική εισβολή στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας" δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Στρατηγός Ίγκορ Κανασένκοβ.

Ο Υπεύθυνος τύπου, υπενθύμισε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, κοινοποίησε στα διεθνή ΜΜΕ, βίντεο όπου φαίνεται τουρκικό πυροβολικό να βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών στο έδαφος της Συρίας στα βόρεια της Λαττάκιας. 

"Είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο υπευθ. τύπου του Πενταγώνου, του ΝΑΤΟ, άλλων διεθνών οργανώσεων δεν αντέδρασαν" είπε ο Στρατηγός Κανασένκοβ.

Επισημαίνουμε ότι, το τελευταίο διάστημα με αφορμή και το κουρδικό μεγάλες μονάδες του τουρκικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού, έχουν μετακινηθεί προς τη Τουρκο-συριακή μεθόριο. Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία αναζητά πλέον εντατικά, ακόμη και προβοκάρωντας την αφορμή για να εισβάλει.

Είναι μια κατάσταση εξαιρετικά επικύνδυνη για την παγκόσμια ασφάλεια μια που η αντίδραση της Ρωσίας σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

bsgreeks.blogspot.com